Op zaterdag 22 oktober werden in Zwolle de Nederlandse kampioenschappen geopend met het mixed dubbelspel. Aan de start verschenen 14 koppels die streden om de titel.

De titelhouders Dobrila Jorguseska en Kas van Oost verloren tot aan de finale slechts één game in twee wedstrijden. Het als tweede geplaatste duo Yana Timina en Barry Berben kenden een iets lastigere ‘road to the final’. Zij wonnen in de kwartfinale nipt van Chana van der Venne en Milo de Boer en in de halve finale versloegen zij Sanne de Hoop en Gabrielius Camara met 3-1.

In de finale kwamen Jorguseska en Van Oost al snel op voorsprong door de eerste twee games met respectievelijk 11-5 en 11-7 te winnen. In game 3 vochten Timina en Berben goed terug en maakten 2-1. Dobrila Jorguseska en Kas van Oost kwamen in de vierde game direct op voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. Volledig ontketend pakten zij met 11-4 de winst en prolongeren zij hun titel.

V.l.n.r.: Kas van Oost, Dobrila Jorguseska, Yana Timina en Barry Berben

Dubbelspel
Het eerste geplaatste koppel bij de dames, Sanne de Hoop/Yana Timina, behaalde probleemloos de halve finale. Zij nemen het daarin op tegen Emine Ernst/Karlijn van Lierop. In de andere halve finale staan verrassende namen. Alice Barendregt en Monique van Spreuwel-Posthuma schakelden het als tweede geplaatste duo Jorguseska/Men uit. Hun tegenstanders in de halve finale, Marlotte Staps/Brenda Vonk-Huntelerslag versloegen in de kwartfinale Tanja Helle en Chana van der Venne met 3-0. Morgen worden de halve finales gespeeld, het schema staat hier.

De grootste verrassing bij de heren vond plaats op tafel 3. Daar werden de gebroeders Tromer, 2e op de plaatsingslijst, met 3-1 verslagen door Nolan Schultz en Patrick Bruyne. De als 3e geplaatste Michel en Milo de Boer (vader en zoon) moesten met 11-8 in de 5e game de winst aan Martijn de Vries en Jelle Bosman laten. Bekijk hier het wedstrijdschema voor de halve finales.

Enkelspel
Bij de dames waren geen verrassingen, de top 8 geplaatste speelsters behaalden allen de kwartfinale. Jonah Kahn wist bij de heren de hoger geplaatste Jochem de Hoop te verslaan. De overige spelers behaalden de kwartfinale conform plaatsing.
De wedstrijdschema’s voor het enkelspel op zondag:
Dames
Heren