Na bekendwording van de deelnemers en het vormen van de laatste koppels voor de dubbelspelen, kon de loting voor het NK-A plaatsvinden. Deze loting is dinsdagavond 19 oktober bij tafeltennisvereniging SVO in De Meern verricht. Hoewel een aantal spelers door competitieverplichtingen in buitenlandse competities ontbreekt, is het deelnemersveld iets groter dan in 2020.

Bij het dames enkelspel zijn er totaal 25 inschrijvingen en is de huidige Nederlands kampioene Shuohan Men als eerste geplaatst. Het heren enkelspel kent een deelnemersveld van 29 spelers waarbij Michel de Boer (Nederlands kampioen 2010) de plaatsingslijst aanvoert.

Bij het dames dubbelspel zal Kim Vermaas (Nederlands kampioen 2019) met clubgenoot Esmee van Marwijk in actie komen. Het koppel is als eerste geplaatst.
Kas van Oost en Barry Berben, beide uitkomend in de Duitse competitie, is het duo dat bij het heren dubbelspel als nummer één geplaatst is.
Als aanvoerders van de plaatsingslijst in de categorie mixed dubbel. zullen teamgenoten Shuohan Men en Colin Rengers een gooi naar de titel doen.

10 van de 59 deelnemers wonnen in de periode 1989 – 2020 samen 42 titels titels in dit toernooi. Trinko Keen heeft daarvan de meeste (18), gevolgd door Kim Vermaas (7) en Martijn de Vries (6).

De plaatsingslijst is gemaakt aan de hand van de ELO-ratinglijst van maandag 18 oktober. Bij de dubbels zijn de punten van beide spelers bij elkaar opgeteld.

Het tijdschema is enigszins aangepast, waardoor de eindtijd op zaterdag wat vroeger is dan eerder gepubliceerd. Dit jaar zullen de kwartfinales dames in beide enkelspelen en de halve finales dubbel op zondag in plaats van zaterdag worden gespeeld.

De deelnemers, de lotingen en de schema’s zijn te vinden op toernooi.nl.
Het programma voor 23 en 24 oktober is te zien op onze pagina NK Tafeltennis.