Het was weer een fantastisch tafeltennisweekend in het Landstede Sportcentrum te Zwolle. Op 25 en 26 maart werden meerdere events georganiseerd, waaronder het NK Tafeltennis, NK Para-tafeltennis, Jeugdklassentoernooi, Verenigingscongres en het Caveo NK Bedrijfstafeltennis. Het slotstuk van de zondag waren de finales van het NK Tafeltennis met een nieuwe winnaar in het heren enkelspel.

Dames dubbelspel
Het was al duidelijk dat het koppel Sanne de Hoop/Yana Timina hun titel van vorig jaar niet zou prolongeren. Conform plaatsing waren het Dobrila Jorguseska/Shuohan Men (1) en Esmee van Marwijk/Kim Vermaas (2) die redelijk eenvoudig de finale behaalden. In de finale namen de dames van het Leidse Scylla, van Marwijk/Vermaas, de leiding door de 1e game te winnen. Daarna waren het Jorguseska en Men die de touwtjes in handen hadden. Zij wonnen drie games op rij en pakken daarmee hun eerste dubbeltitel samen.

V.l.n.r.: Shuohan Men, Dobrila Jorguseska, Esmee van Marwijk en Kim Vermaas. Fotograaf: Rob de Ruiter

 

Heren dubbelspel
De winnaars van vorig jaar, Kas van Oost en Barry Berben, hadden wel de kans om hun titel te prolongeren. Zij wonnen net als vorig jaar van Patrick Bruijne en Nolan Schultz in de halve finale. Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse kampioenschappen stonden een vader en zoon in de finale. Michel en Milo de Boer verdienden hun finaleplek door Lode Hulshof en Thijs Smit met 3-1 te verslaan. De finale kende echter weinig spanning. Kas van Oost en Barry Berben prolongeerden hun titel door vader en zoon De Boer met 3-0 te verslaan.

V.l.n.r.: Barry Berben, Kas van Oost, Michel de Boer en Milo de Boer. Fotograaf: Rob de Ruiter

 

V.l.n.r.: Dobrila Jorguseska, Sanne de Hoop, Emine Ernst en Tanja Helle. Fotograaf: Rob de Ruiter

Dames enkelspel
Een verrassing in de kwartfinale want daar wist Dobrila Jorguseska drievoudig Nederlands kampioen Shuohan Men met 4-1 te verslaan. Emine Ernst (Nederlands kampioen 2022), Tanja Helle en Sanne de Hoop drongen zonder problemen door tot de halve finales. Daar wist Ernst, na een 2-1 achterstand in games, de winst te pakken tegen Jorguseska (4-2). De andere halve finale werd gewonnen door Tanja Helle. Zij versloeg Sanne de Hoop met 4-2 en maakte als winnares van de Masters (2022) nu ook kans op haar eerste nationale titel. In de finale bleek Emine Ernst ongenaakbaar. Zij gunde Tanja Helle geen enkele game en prolongeert zo op magistrale wijze haar titel.

 

Heren enkelspel
Bij de heren geen verrassingen in de kwartfinales. De nummers 1 tot en met 4 van de plaatsingslijst: Gabrielius Camara, Barry Berben, Trinko Keen en Kas van Oost wisten zich ten koste van respectievelijk Milo de Boer, Ivan Kahn, Brent Ronde en Emanuel Martins Ferreira te plaatsen voor de halve finales. Voor de als nummer 1 geplaatste Gabrielius Camara was de halve finale het eindstation, hij moest zich met 4-1 gewonnen geven tegen Kas van Oost. Barry Berben pakte zijn revanche tegen Trinko Keen voor de verloren finale van vorig jaar. Nu was het Barry die met 4-2 wist te winnen en daarmee zijn tweede NK finale mocht spelen. En ook in de finale pakte Barry door want met 4-1 versloeg hij Kas van Oost en pakt daarmee zijn eerste titel in het enkelspel. Barry is daarmee de grote winnaar van dit toernooi met drie nationale titels op zak. Deze ‘triple’ kwam voor het laatst voor in 2008 toen Danny Heister alle titels in de wacht sleepte.

 

V.l.n.r.: Trinko Keen, Gabrielius Camara, Barry Berben en Kas van Oost. Fotograaf: Rob de Ruiter