Komend weekend wordt wederom het NK in Zwolle gespeeld. Op en rond het NK zijn een aantal vernieuwingen.

Op zondag zal vanaf de halve finales volgens het ‘multibal’ concept gespeeld worden. Spelers hoeven niet meer achter een bal aan die achterin het court ligt of buiten de boarding. De spelers hebben vooraf meerdere ballen uitgezocht, de scheidsrechter gooit deze naar de speler die moet serveren. Ballenkinderen halen de ballen op.

De wedstrijden worden zoals elk jaar weer via een livestream uitgezonden. Het geluid zal naar verwachting beter zijn dan voorgaande jaren, door het plaatsen van een minuscule microfoon (zie foto) aan de netpost. Het geluid komt dan niet meer van de camera’s uit de hoeken. Ook gaan we een gelijktijdige tweede stream uitzenden, waardoor het niet meer voorkomt dat alleen een tafel waarop niet meer gespeeld wordt in de uitzending is, terwijl op de andere tafel een spannende wedstrijd bezig is.

Op zondag zal in de ABC-hal niet meer de landelijke basisschoolfinale Table Stars the Battle gespeeld worden. Deze is verplaatst naar 30 mei in Nieuwegein. In plaats daarvan wordt het NK Bedrijfstafeltennis gespeeld met 90 deelnemers. De finale is op zondagmiddag op het centre court, tussen de dames- en herenfinale in.

In de D-hal is Kantinebaas aanwezig. Je zou dit kunnen zien als een uitbreiding van de PingPongbaas app, met darts en biljarten. Beide apps zijn onderdeel van het Sportbaas-project, waarvoor de Tafeltennisbond, Biljartbond en Dartsbond in 2018 een subsidie hebben ontvangen. Eerder dit jaar was kantinebaas aanwezig bij de druk bezochte Dutch Open Darts.

Tenslotte is dit jaar voor het eerst inschrijfgeld en parkeergeld ingevoerd. In vrijwel alle sporten is het normaal om inschrijfgeld voor een NK te betalen. Het is een gevolg van de begrotingskeuzes die de bond heeft gemaakt en bedoeld om een groter deel van de kosten van het NK te dekken uit de opbrengsten.

Kaarten voor het NK zijn online te bestellen via deze link.