Voorwoord

Het digitale NK Magazine ‘ligt’ voor u op uw mobiele telefoon, tablet of computer. Om vooraf de verhalen te lezen, te raadplegen en te lezen tijdens het NK, of achteraf nog eens terug te lezen.

De digitale vorm zorgt ervoor dat we altijd up to date zijn. Bovendien kunnen we links maken naar de hoogtepunten van vorig jaar, om de finales nog eens terug te kijken, of naar de actuele indelingen en uitslagen. We besparen veel papier door het magazine niet in gedrukte vorm aan te bieden (op een flyer na), wat past in de Klimaatdoelstellingen van de NTTB. Zo hopen we ook dat u veel gezamenlijk reist en de CO2 uitstoot zo veel mogelijk beperkt.

Zoals altijd leest u hier de vertrouwde artikelen met interviews met de titelverdedigers en uitdagers, naast informatie over de side-events, historie etc. Wij wensen u veel leesplezier!


 

In dit nummer interviews met onder andere:

Rajko Gommers

‘Heb de druk nodig om te presteren’
Lees Meer…>>>

Kim Vermaas

‘Mijn enkelspeltitel smaakt naar meer’
Lees Meer…>>>

Michel Ebben

‘Op het NK heb je altijd de beste plek’
Lees Meer…>>>

Coach Rick Pouwels

‘Hopen dat ik een druk NK krijg’
Lees Meer…>>>

Programma

Van zaterdagmorgen tot en met zondagmiddag kunt u genieten van toptafeltennis in Theater van de Sport. Op zaterdag starten de wedstrijden om 10.00 uur en direct die dag staat er ook al een finale op het programma! Om 16.00 uur staat dan namelijk de finale van de Mixed dubbel gepland.

Zondag is onze finaledag, dan werken we langzaam toe naar de mooiste duels van het NK. Vanaf 10.00 uur beginnen de kwartfinales in het enkelspel en vanaf 14.00 uur barst het finalegeweld los! Dan worden dan de dubbelfinales gespeeld en om 15.00 en 16.00 uur sluiten we het toernooi af met de finales in het respectievelijk dames- en herenenkelspel. Daar tussenin de finale van het NK Bedrijfstafeltennis, dat dit jaar voor het eerst gelijktijdig met het NK wordt gehouden.
Bekijk hier het volledige programma. In diezelfde link is ook te vinden waar en wanneer onze side-events plaatsvinden, zoals het verenigingscongres.

 

Historie NK Tafeltennis

Wie dit jaar een NK titel wint, schrijft geschiedenis. Naast een fraaie medaille krijgt zijn of haar naam een fraaie plek in de hele lange lijst met oud-toernooiwinnaars. Bekijk onze figuurlijkewall of fame met daarop een overzicht van alle Nederlandse kampioenen in de historie van  het NK tafeltennis, dat al gespeeld wordt sinds het jaar 1935!

Terug naar boven

 

 

 

Titelverdediger Rajko Gommers: ‘De druk hoop ik om te zetten in prestaties’

Rajko Gommers verschijnt in Zwolle als regerend kampioen in twee onderdelen achter de tafel. In het enkelspel pakte de linkshandige speler vorig jaar zijn tweede titel en in het gemengde dubbelspel is hij al drie jaar op rij de beste met Kim Vermaas.

Het is niet moeilijk om Rajko Gommers te herkennen op het NK Tafeltennis 2020. Allereerst natuurlijk door zijn flitsende spel waarmee de linkshandige speler menig tegenstander tot wanhoop drijft, maar dat is niet de enige reden waarom hij opvalt. De Brabander draagt tijdens duels steevast een kleurrijke hoofdband en pept zichzelf tijdens wedstrijden altijd op met luide kreten. “Ik heb die schreeuwen ook echt nodig om mezelf te motiveren”, verklaart Gommers. “Het is onderdeel van mijn spel.”

NK erelijst
Over spelletjes gesproken: die wil Gommers altijd winnen. Of het nou om een potje Rummikub gaat of een potje kaarten: aan verliezen heeft hij naar eigen zeggen ‘een bloedhekel’.  De speler van het Belgische Sokah Hoboken reist daarom maar met één doel naar Zwolle: alles winnen. In het gemengd dubbelspel gaat dat hem perfect af, want samen met Kim Vermaas is hij al drie jaar op rij de beste in Landstede. Verder schreef hij in 2012 en 2018 het dubbelspel op zijn naam en in 2017 en 2019 won hij de finale van het enkelspel. Aan die laatstgenoemde titels hecht Gommers de meeste waarde. “Dat is toch echt de belangrijkste prijs”, legt hij uit. “Vraag aan tien spelers welk onderdeel ze het liefste spelen en iedereen kiest voor het enkelspel. In die categorie hoef je met niemand rekening te houden. Jij alleen bent verantwoordelijk voor winst en verlies en dat is toch het leukste.”

Zelfvertrouwen
Als regerend kampioen in twee onderdelen is Gommers dit jaar dé te kloppen speler in Zwolle en dat vindt hij helemaal niet erg. “Het zorgt voor wat extra druk, maar dat heb ik ook nodig om te kunnen presteren. Kim en ik vormen al jaren een goed koppel. We weten wat we aan elkaar hebben en behoren uiteraard weer tot kanshebbers voor de titel. In het enkelspel heb ik ook zelfvertrouwen. Door de jaren heen ben ik stabieler gaan spelen. Ik maak minder fouten en haal een hoger niveau. Ik doe in drie onderdelen mee en ga voor drie titels.”

Het NK is niet alleen het belangrijkste nationale evenement voor onze topspelers en speelsters, maar ook het meest gezellige toernooi voor alle deelnemers. Gommers geniet altijd van de ontmoetingen met alle bekenden, soms zelfs iets te veel. “Ik moet zelfs oppassen dat dit me niet te veel afleid haha, ik moet me blijven focussen.”

Terug naar boven

Titelhouder Kim Vermaas: ‘Mijn eerste enkelspeltitel smaakt naar meer’

Na afloop van NK 2019 kon Kim Vermaas een wens op haar verlanglijstje doorstrepen: de titel in het enkelspel. Na kampioenschappen in het dubbelspel en het gemengd dubbelspel was ze vorig jaar voor het eerst de beste in de belangrijkste categorie en nu wacht haar een nieuwe uitdaging: die titel prolongeren.

Britt Eerland en Kim Vermaas speelden vorig seizoen op de finaledag van het NK een fantastische eindstrijd van het vrouwenenkelspel. Enigszins verrassend versloeg Vermaas haar maatje in een zenuwslopende wedstrijd uiteindelijk met 4-3 in een duel die als reclame kon worden gezien voor het tafeltennis. Hierdoor won de speelster van Scylla tot haar grote vreugde voor het eerst een individuele NK-titel. “Wat er ook gebeurt op het komende NK, die prijs pakt niemand me meer af”, zegt Vermaas nu over die winstpartij. “Maar natuurlijk ben ik ook gretig: ik wel méér prijzen winnen.”

Eerste geplaatst
Op het NK 2020 is Kim Vermaas als eerste geplaatst. Dat komt uiteraard door haar glorieuze overwinning van vorig jaar. Daarnaast is het helaas zo dat Britt Eerland en Li Jie, haar maatjes in de Nederlandse ploeg van TeamNL, schitteren door afwezigheid op het NK. Li Jie is geblesseerd geraakt op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Portugal en Britt Eerland heeft andere prioriteiten. Ze heeft nog kans om zich individueel te plaatsen voor de Olympische Spelen en vliegt zondag voor een toernooi naar Qatar. “Ze hebben beiden een logische reden om niet mee te doen. Ik snap dat mensen me nu als de grote titelfavoriete zien, maar er is genoeg concurrentie”, stelt Vermaas. “Shuo Han Men is voor mij een hele lastige tegenstander en ook Sanne de Hoop en Emine Ernst zijn serieuze kanshebbers voor de titel. Er zijn sowieso veel talentvolle meiden, ik ben benieuwd hoe zij zich gaan ontwikkelen.”

Gemengd dubbelspel
In het gemengd dubbelspel is Kim Vermaas al jaren niet te verslaan. Samen met Rajko Gommers won ze de titels van 2017 tot en met 2019. Wat is hun geheim? “Sowieso is het erg fijn om met een linkshandige speler te dubbelen”, zegt Vermaas. “Daarnaast ken ik Rajko al erg lang. We zijn goed bevriend, weten wat we aan elkaar hebben en zijn op elkaar ingespeeld. We zijn moeilijk te verslaan en denk dat we ook dit jaar weer een goede kans maken.”

Hoe bereidt de Nederlands kampioene zich eigenlijk voor op het NK? “Door bewust niet te veel te trainen”, zegt Vermaas. “Ik train wel elke dag, maar ik wil een beetje relaxed toeleven naar het NK. Er staat sowieso extra druk op me omdat ik de regerend kampioen ben, dus ik wil ontspannen toeleven naar het toernooi.” Verdiept Vermaas zich intensief in haar tegenstanders? Dat is volgens haar niet echt nodig. “De tafeltenniswereld is niet heel groot, ik ken mijn tegenstanders goed. Hopelijk kan ik ze weer allemaal verslaan.”

 

Terug naar boven

Deelnemers

Deelnemers

 

Loting

Dames Enkel Heren Enkel Dames Dubbel Heren Dubbel Gemengd Dubbel

 

Jeugdklassentoernooi

Alle wedstrijden

 

 

 

 

Organisatie NK

Toernooileider Igor Heller
Livescoring Visual Reality
Referee Michel de Vries
Deputy referee Pieter van der Hammen
Toernooimanagement Robbert Stolwijk & Wouter Fokkens
Speaker Wim van Breenen
Media Dennis Rijnbeek
Media Daan de Jong
Fotografie Rob de Ruiter
Verenigingscongres Marthijn van der Wal
NK Bedrijfstafeltennis Sportservice Zwolle – Tafeltennis Zwolle
Jeugdklassentoernooi Joke Wijker

 

De organisatie van het NK zou niet mogelijk zijn zonder de medewerking van (de vele vrijwilligers van o.a.):

 

Terug naar boven

Bondsvoorzitter Jan Simons: ‘Welkom op het NK Tafeltennis’

 

Het NK is op sportief gebied het belangrijkste evenement van de Tafeltennisbond van het jaar en volgens Jan Simons (63) kunnen niet alleen de deelnemers in Landstede mooie resultaten boeken. Naar mening van de voorzitter van de NTTB is een bezoek aan Zwolle hét ideale weekend voor verenigingsbestuurders om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen.

“Natuurlijk kijk ik uit naar de mooie wedstrijden die we weer gaan zien dit weekend, het NK staat altijd garant voor spektakel. De beste spelers en speelsters van het land treffen elkaar en als tafeltennisliefhebber geniet ik enorm van het hoge niveau dat onze toppers jaarlijks halen”, zo blikt Jan Simons vooruit op komend weekend.

Verenigingscongres
Hij wil echter benadrukken dat het NK niet alleen belangrijk is door het sportieve programma, maar zeker ook door de ontmoetingen die in Zwolle plaatsvinden tussen verenigingsbestuurders, afdelingsondersteuners en vele andere tafeltennisliefhebbers. Het Verenigingscongres heeft dit jaar als thema ‘Van inspiratie tot implementatie’ Learn – Share – Act’. Dagvoorzitter Marthijn van der Wal neemt alle geïnteresseerden mee in de meest actuele en interessante ontwikkelingen binnen de Tafeltennisbond en daarbuiten en bovendien kunnen deelnemers twee verschillende workshops volgen.  “Het NK is hét ideale moment om te netwerken”, zo stelt Simons. “Tijdens het Verenigingscongres kan iedereen hopelijk veel kennis opdoen en tafeltennisliefhebbers kunnen ook in het fraaie Landstede met elkaar sparren over belangrijke thema’s in tafeltennis. De combinatie van topsport en side-events maakt het NK een prachtig evenement.”

NK Bedrijfstafeltennis
Nieuw op het NK Tafeltennis is dit jaar het NK Bedrijfstafeltennis, dat gespeeld wordt op zondag 1 maart. “Er zijn in Nederland ontzettend veel mensen die het leuk vinden om te tafeltennissen en ik word blij van de vele initiatieven van de NTTB die verschillende doelgroepen bereiken. Denk aan de PingpongBaas app, Oldstars tafeltennis en nu het NK Bedrijfstafeltennis, waarvoor we ontzettend veel inschrijvingen hebben ontvangen. Ik hoop dat de deelnemers een leuke en sportieve dag beleven.”

Jan Simons rekent ook in 2020 op een geslaagd NK in meerdere opzichten. “Ik wens alle spelers en speelsters heel veel succes en ik reken erop dat we ook op bestuurlijk gebied als tafeltennisliefhebbers en verenigingsbestuurders veel kennis kunnen uitwisselen. Mijn tip: stap eens op iemand af die je niet kent en maak daar een praatje mee. Ook een kort gesprek kan van grote waarde zijn. Ik spreek u graag tijdens het NK in Zwolle.”

 

Terug naar boven

NK Bedrijfstafeltennis

Het NK voor bedrijven met ruim 90 deelnemers in de eerste editie.

Indeling en Uitslagen Livestream Finale

Programma  
11:00 – 11:30 Ontvangst in Businesslounge van het Landstede Sportcentrum (VIPS)
11:30 – 12:15 Lunch (VIPS)
12:15 – 12:30 Omkleden (indien gewenst) / naar sportzaal
12:30 – 14:30 Start NK Bedrijfstafeltennis toernooi
14:30 – 15:00 Afsluiting, prijzen, omkleden/douchen
15:00 – 17:30 VIP-programma in Businesslounge, inclusief zicht op de damesfinale 15:00 uur en herenfinale 16:00 uur
Met om 15:45 uur Finale NK Bedrijfstafeltennis op het hoofdcentercourt

 

Trainer/coach Rick Pouwels: ‘Ik hoop dat ik een druk NK krijg’

Er zijn spelers die in drie verschillende categorieën om de prijzen strijden op het NK. Mogelijk hebben zij een druk schema dus in Zwolle en dat geldt ook voor Rick Pouwels. De 29-jarige trainer begeleidt in Landstede namelijk meerdere spelers en speelsters.

Rick Pouwels is wekelijks zo’n 25 tot 30 uur per week bezig met tafeltennis. De Limburger traint bijvoorbeeld de jeugd van zijn club Red Stars Venray. Ook traint hij met para-international Gerald van Grunsven en begeleidde hij de week voorafgaand aan het NK tijdens de ITTF Swedish Open individuele talenten zoals Lode Hulshof, Milo de Boer, Barry Berben, Tim Gras, Floris ZuhrMuhlen en Kas van Oost. Laatstgenoemde begeleidt hij intensief tijdens zijn nog prille loopbaan. De gediplomeerde Tafeltennis 4 trainer staat doordeweeks veel achter de tafel en reist in de weekenden regelmatig naar toernooien om zijn spelers bij te staan. “Als trainer bouw je een band op met je spelers en speelsters. Als de juiste onderlinge klik er is, kun je samen mooie dingen bereiken. Dat is zo mooi aan het trainerschap”, zegt hij.

Kansen van ‘zijn’ spelers
Het NK is een event dat Pouwels al heel lang met veel plezier bezoekt. Niet als speler (“Ik was geen natuurtalent”) maar wel als supporter en later dus als coach. “De tafeltenniswereld is niet heel groot en het is leuk dat je enorm veel bekenden tegenkomt in Zwolle. De accommodatie is top en de sfeer erg goed. Al jarenlang organiseer ik het NTTB Zomerkamp en ik kom ook jaarlijks voormalig deelnemers tegen, erg leuk.” De Limburger coacht in Landstede enkelspelers Kas van Oost en Amber van de Velde en het mixed-dubbelkoppel Amber van de Velde en Dicky de Jong. Hoe schat de trainer de kansen in van zijn spelers en speelsters? “Ik hoop dat ik een druk NK krijgt”, grinnikt hij. “Kas kan een gevaarlijke outsider zijn en Amber kan ook erg goed tafeltennissen. Op het sterk bezette toernooi is ze wel gebaat bij een gunstige loting. Dicky en Amber zijn goed op elkaar ingespeeld en moeilijk te verslaan en ik ben ook benieuwd hoe Kas Van Oost en Milo de Boer het samen gaan doen in het dubbelspel Dat duo neem ik namelijk ook onder mijn hoede.”

De rol van coach
Bijna elke deelnemer aan het NK brengt een persoonlijke coach mee naar Zwolle, vaak gewapend met camera en statief. Hoe groot is de invloed van de begeleiders op de spelers en speelsters tijdens wedstrijden? “Vrij groot”, zo stelt Pouwels. “Je kunt vanuit een perfecte positie de wedstrijd analyseren. Een time-out op een beslissend moment kan wonderen doen. Bovendien mag je tegenwoordig ook tussen elk punt door ‘iets’ roepen. Ook help je spelers ook al in de voorbereiding op de duels met analyses. De spelers en speelsters kennen elkaar onderling vrij goed. Er zullen weinig geheimen zijn op het NK, sommige details kunnen het verschil maken tussen winst en verlies.”

NK ‘veteraan’ Barry Wijers: ‘Ben nog altijd moeilijk te verslaan voor de jonkies’

 

Niemand uit het huidige deelnemersveld speelde vaker een NK dan Barry Wijers. De 37-jarige speler van Smash ’70 debuteerde als puber op het toernooi en miste sindsdien geen enkele editie van het belangrijkste tafeltennistoernooi van het land. Nog altijd behoort de Rotterdammer tot de kanshebbers voor de prijzen en ook dit jaar wil de oud-international bewijzen waar hij als NK ‘veteraan’ toe in staat is.

Barry Wijers is al sinds jaar en dag een speler die het NK tafeltennis kleur geeft. Zijn palmares bewijst dat hij in jaarlijks steevast tot de favorieten behoort. In 2005 kroonde hij zichzelf voor het eerst tot winnaar, (de mixed dubbel met Carla Nouwen) en in 2019 was hij samen met Martin Khatchanov voor de derde keer de sterkste in de herendubbel. Daarvoor won hij in 2010 en 2011 met Nathan van der Lee die titel en tussen 2005 en 2008 pakte hij ook met Danny Heister die prijs. “Het dubbelspel gaat me goed af, dit jaar denk ik dat ik samen met Laurens Tromer ook een goede kans maak op de eerste plek. Mocht dat lukken, dan heb ik met vier verschillende jongens het herendubbel gewonnen, dat zou gaaf zijn.”

Titel in 2012
Zijn mooiste NK beleefde Wijers in 2012, toen hij tot nu zijn enige titel in het herenenkelspel veroverde door Michel de Boer te verslaan. “In die jaren daarvoor waren Danny Heister en Trinko Keen veel te sterk voor me, dat waren echt toppers. Daarna heb ik nog wel een serieuze kansen gehad op de titel, die ik helaas niet heb gegrepen. Maar nog altijd kan ik het onze internationals Rajko, Ewout en Laurens erg lastig maken. Met mijn goede forehand en sterke service ben ik nog altijd moeilijk te verslaan voor hen en ook de jonkies hoop ik op het NK te kunnen aftroeven.”

Nieuw talent
Met ‘jonkies’ doelt Wijers op verschillende talenten die op het punt van doorbreken staan. “Er melden zich steeds meer jonge spelers op het NK en ik ben benieuwd wat ze in huis hebben. De nieuwe Trinko Keen of Danny Heister ben ik in al die jaren niet meer tegengekomen, maar we hebben wel degelijk talent in ons land. Ik hoop dat ik nog van ze kan winnen. In tafeltennis is ervaring erg belangrijk. Op de juiste momenten weet ik wat ik moet doen en ik denk dat die kwaliteit me ook op het komende NK gaat helpen.”

Verwachtingen
Wijers is niet meer zo gedreven als vroeger, maar heeft nog altijd veel plezier in het tafeltennis. “Ik ben nog altijd fit en vind het erg leuk om mee te doen aan het NK. Ook spelen in de Eredivisie bevalt me nog goed. Ik ben al wat ouder en heb inmiddels ook twee kinderen. Ik heb minder tijd om te trainen, maar de drive om te presteren heb ik nog steeds. Ieder jaar is het weer afwachten of ik nog goed genoeg ben om voor te prijzen te spelen, maar ik ga er vol voor. Met name in het dubbelspel geef ik Laurens en mijzelf een goede kans op de winst.”

 

 

 

 

Scheidsrechter Michel Ebben: ‘Op het NK heb je altijd de beste plek’

Voor de achtste keer is Michel Ebben (45) actief als scheidsrechter op het NK Tafeltennis. Hij geniet tijdens dit evenement altijd van de entourage en natuurlijk de mooie wedstrijden die hij en zijn ‘collega’s’ in goede banen moeten leiden. “Het NK heeft altijd iets bijzonders.”

Michel Ebben is gek van tafeltennis. Met veel plezier speelt hij competitiewedstrijden voor TTV Cevelum in Cuijk. “Ik heb ooit derde klasse gespeeld, maar ik pas beter in de vierde of vijfde klasse qua niveau”, zegt hij met een glimlach. Die competities staan totaal niet in verhouding met de competities waarin hij als scheidsrechter actief is, want Ebben leidt zelf regelmatig duels uit de Ere- en Eerste Divisie. “Ik ken uiteraard alle regels goed maar dat geldt, logischerwijs, niet voor al mijn tegenstanders. Heel soms levert dit wat discussies op, maar die worden altijd netjes afgehandeld. Sportiviteit en respect voor elkaar zijn belangrijk in het tafeltennis.”

Ambitieuze scheidsrechter
Hij kan het weten, want sinds 2013 is Ebben al scheidsrechter op het NK Tafeltennis. Als gediplomeerd ‘Scheidsrechter 4’ mag hij wedstrijden tijdens nationale evenementen leiden en dat geldt uiteraard ook voor competitiewedstrijden in de Eredivisie. Ebben is ook actief binnen de Scheidsrechterscommissie, de klankboordgroep van NTTB Scheidsrechters. “We komen regelmatig bijeen om te vergaderen over actuele zaken, focussen ons op bijscholing en adviseren indien nodig de NTTB”, zegt Ebben, een ambitieuze scheidsrechter. De Brabander hoopt in april zijn opleiding tot ‘Scheidsrechter 5’ te voltooien. Met dat papiertje op zak mag hij bijvoorbeeld de NK-finale leiden. Bovendien mag hij dan ook scheidsen op internationale toernooien zoals een EK of WK.

Beste plaats
Maar dat is iets voor later. Eerst richt Ebben zich op het NK Tafeltennis 2020 in Zwolle, een toernooi waar hij altijd graag komt. “De entourage is geweldig met dat mooie stadion, er zijn gave side-events en de sfeer is erg goed.” Maar het meest geniet Ebben van het tafeltennis dat recht voor zijn neus gespeeld wordt. “Je hebt als scheidsrechter de beste plaats om te genieten van de wedstrijden. Het tempo ligt daarin vaak zό hoog dat je erg goed moet opletten. De druk is voor ons tijdens het NK wat groter, omdat iedereen meekijkt. Maar dat maakt het ook juist leuk.”

Nieuwe kleding
De NTTB scheidsrechters waren altijd op het NK te herkennen aan hun donkere jasjes en oranje stropdassen. Vanaf dit jaar lopen de scheidsrechters er echter bij in blauwe polo’s. Ebben is daar content mee. “Onze nieuwe kleding is stijlvol en modern. Ik kijk ernaar uit om wedstrijden te leiden in onze nieuwe outfits.”

NK-vrijwilliger Jesper Jansen: ‘Bij de entree begroet je alle bekenden’

Het NK Tafeltennis zou niet kunnen plaatsvinden zonder Tafeltennis Zwolle. Vrijwilligers van die club zetten zich tot vreugde van de NTTB jaar in, jaar uit in voor de organisatie van het evenement. Jesper Jansen (20) is een van hen. Met veel plezier ontvangt hij dit weekend wederom gasten bij de entree, omdat dit volgens hem ‘de gezelligste plek is’.

Deelnemers, coaches, toeschouwers en journalisten worden op de zondag van het NK welkom geheten door Jesper Jansen. Bij de entree ontvangt het lid van Tafeltennis Zwolle met een grote glimlach op zijn gezicht de bezoekers in Landstede. “Het is belangrijk dat de gasten goed ontvangen worden, want daar doe je direct je eerste indruk van het NK op”, zegt Jansen. “Ik vind het belangrijk dat iedereen met een goed humeur de zaal betreedt.”

Acht jaar
Vrijwilligers van Tafeltennis Zwolle vormen al vele jaren onmisbare krachten rondom de organisatie van het NK. Ze zorgen dit jaar alweer voor de achtste keer onder meer voor de op- en afbouw van de zaal, zorgen ervoor dat het de wedstrijdleiding, scheidsrechters en kassamedewerkers aan niets ontbreekt en regelen de kaartjescontrole. “Tafeltennis Zwolle is een hechte club. De leden komen vaak bij elkaars competitiewedstrijden kijken en er heerst een gezellige sfeer. Ik woon zelf in Nijkerk en rijd met alle plezier tweemaal in de week veertig minuten op en neer naar Zwolle. Dat zegt wel iets.”

Achter de schermen
Jansen bezocht het NK al meerdere malen als toeschouwer en dit weekend is hij voor de tweede maal als vrijwilliger actief tijdens het toernooi. De tafeltennisliefhebber, die ook nog bij REGA in Nijkerk speelt en daar ook training geeft, helpt niet alleen bij de entree. “Ik doe tijdens het allerlei klusjes achter de schermen in Landstede, een fantastisch decor voor zo’n toernooi”, stelt hij. “De sfeer is er altijd erg goed. Het is leuk om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan zo’n mooi evenement.” Jansen geniet niet alleen van de sfeer in Landstede, maar ook zeker van het toptafeltennis dat de toeschouwers voorgeschoteld krijgen. “Mijn persoonlijke favorieten zijn Dicky de Jong en Heleen Mulderij-Roewen. Die ken ik persoonlijk en ik hoop dat ze ver komen.”

Jansen noemt tafeltennis een ‘schitterende sport waarin je zowel fysiek als mentaal sterk in je schoenen moet staan’. Als speler en coach is hij zeker vijf dagen in de week met de sport bezig en hij heeft enorm veel zin in het NK Tafeltennis. “Het toernooi wordt zeker weten heel gaaf. Ik kijk ernaar uit om tafeltennis te kijken en ik vind het erg leuk dat ik bij de entree sta. Daar zie ik precies welke bekenden van me arriveren, die ik vervolgens hartelijk welkom kan heten bij Landstede.”

 

TeamNL

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van Atletiek tot Zwemmen. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Eén sportteam met één ambitie; Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het veld, op de baan, in de hal, in het water en, waar er maar gesport wordt, de beste van de wereld zijn! TeamNL topsporters strijden voor Nederland, inspireren Nederland en maken Nederland trots. TeamNL is van Nederland. Negenentwintig bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF een gezicht aan TeamNL te geven.

Tafeltennis is onderdeel van TeamNL, de beste Nederlandse (Para-) Tafeltennissers, die voor Nederland uitkomen op het EK en WK vormen samen TeamNL. Kijk op tafeltennis.nl/teamnl voor alle informatie over onze spelers

Teamnl.org
TeamNL brengt sporters en fans dichter bij elkaar, via diverse kanalen. Daarnaast speelt TeamNL ook een belangrijke maatschappelijke rol en zal het een actieve bijdrage leveren aan evenementen en verenigingen en ook een rol spelen in maatschappelijke projecten.

TeamNL is écht Oranje, en dus ook voor de echte Oranje-fans. Op TeamNL.org en met de TeamNL-app op je smartphone kan je alles volgen en hoef je niks te missen.

Wat kan je allemaal vinden op TeamNL en hoe werkt het?
Sporters, teams en coaches

Wij volgen alle Nederlandse sporters, teams en coaches op weg naar EK’s, WK’s, Olympische en Paralympische Spelen. Sporters en teams die samen met hun coaches en hun sportbond alles op alles zetten om het hoogste te bereiken en die door hun prestaties Nederland trots maken. Op Team NL kan je jouw favoriete sporter(s) volgen en aanmoedigen.

Mijn TeamNL
Met een eigen Team NL-account doe je echt mee, laat je zien dat je een echte Oranje-fan bent. Je kunt hier al je voorkeuren kenbaar maken, en wij stemmen jouw Team NL-experience op de site en app af op je voorkeuren. Maar er zitten ook veel andere voordelen aan.

Voor meer informatie kijk op Mijn TeamNL

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven

Missie H2

Zes sterke Nederlandse bedrijven; Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Port of Amsterdam, Stedin Groep en Groningen Seaports hebben de krachten gebundeld onder de naam – Missie H2 -. In aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020 zal Missie H2 waterstof promoten als belangrijke en duurzame energiedrager voor de toekomst.

 

TeamNL en waterstof

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het water vormt enerzijds een uitdaging wat betreft onze veiligheid en is tegelijkertijd vaak de drijvende kracht achter economische groei. Onze roeiers, zwemmers en watersporters kennen de kracht van het water ook maar al te goed. Water heeft hen succes gebracht, medailles waar heel Nederland trots op is.

Missie H2, draagt een warm hart toe aan TeamNL en draagt bij aan het succes van TeamNL op weg naar De Spelen Tokyo 2020. NOC*NSF steunt de innovatieve en duurzame beweging voor waterstof. TeamNL, en daarbinnen met name de sporters op en in het water, zal zich inzetten om heel Nederland te laten kennismaken met waterstof en de mogelijkheden ervan als duurzame energiedrager.

Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF:

“Japan heeft voor de energievoorziening van de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 de keuze gemaakt voor waterstof. Zo zullen de door de organisatie van Tokyo 2020 in te zetten auto’s op een H2 brandstofcel rijden. Daarmee zijn de Spelen van 2020 een mooi momentum om te etaleren welke mogelijkheden waterstof ook in Nederland heeft voor de transitie naar een duurzame energievoorziening. Graag helpen wij met TeamNL mee om in de aanloop naar Tokyo 2020 Nederland bekend te maken met waterstof als belangrijke en duurzame energiedrager. Voor TeamNL is het prachtig dat deze innovatieve en op duurzaamheid gerichte bedrijven zich in ieder geval tot en met 2020 aan de Nederlandse sport en aan TeamNL verbinden. Wij kunnen die steun op weg naar de Spelen van Tokyo 2020 goed gebruiken.”

Ulco Vermeulen, lid Raad van Bestuur Gasunie, namens Missie H2:

Om de bekendheid met de duurzame mogelijkheden van waterstof onder het Nederlandse publiek te vergroten, trekken vijf Nederlandse bedrijven gezamenlijk op. Onder de noemer “Missie H2” brengen wij concrete waterstofprojecten en -initiatieven onder de aandacht van het Nederlands publiek. Ons doel is een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie. Het is geweldig dat we dit samen met TeamNL kunnen doen. Ook wij willen het beste uit onszelf halen en de lat steeds hoger leggen. Samen innoveren en samen de schouders eronder. Dat is onze gezamenlijke kracht.”

Meer informatie

 

 

Terug naar boven