De datum 8 juli 2023 was gereserveerd door Special Olympics Nederland om een regionaal Special Olympics toernooi te houden in Groningen maar deze ging door omstandigheden helaas niet door. Om toch voor de G-sporters een tafeltennistoernooi te houden, hebben Gert Stulp, Gert Jan Huiskes, Wouter Fokkens en Feike Tuinhof besloten een eigen Grunneger Olympics toernooi bij de vereniging TTV Midstars in Middelstum op die dag te organiseren. TTV midstars (namens Gert als vakkundig organisator) stelde de zaal/kantine beschikbaar op die dag. Gert Jan (als ervaren toernooileider) was bereid de organisatie van het toernooi op zich te nemen inclusief het regelen van de bekers/indeling etc.. Wouter en Feike ondersteunden oa. met het regelen van uitnodigingen voor de G-sporters/Unified-spelers.

Op zaterdag 8 juli 2023 was het zover. G-sporters en Unified spelers verzamelden zich rond half tien/tien uur in de kantine van TTV Midstars. Onder het genot van een kop koffie/thee werd iedereen welkom geheten. De meeste spelers kwamen van relatief dichtbij rondom Middelstum, maar we hadden ook zelfs een deelnemer uit Dalfsen, Bram samen met zijn coach Willianne.

Om even over tienen gaf Gert Jan in de sportzaal uitleg aan de G-sporters/Unified Sporters hoe het Unified dubbel toernooi gespeeld gaat worden en welk dubbel in welke poule deelneemt en wat de regels hierbij zijn. In dit geval waren het 3 poules A, B en C met elk 4 dubbel teams. Hier even de uitslagen:


In poule C had het dubbel Wietske Spek samen met Andy Behsara relatief makkelijke wedstrijden. Ze hoefden maar 1 set af te staan, wonnen alle overige sets. De punten werden met mooie partijen uiteindelijk verdeeld zoals bovenstaande plaatje weergeeft en zo behaalden Wietske/Andy de eerste plek.

In poule B waren Hanna de Vries met Sem Dijk te sterk voor de overige dubbels. Ze behaalden 3 punten door alle wedstrijden te winnen. Hessel Raatjes en Tamme Beenes kwamen nog wel dichtbij maar verloren van de latere 3e plaats dubbel. Dave/Majeed waardoor ze tweede werden. In deze groep werden van de 6 partijen ook zelfs 3 vijf sets gespeeld.

In Poule A bleek de combinatie van Gert Jan Stolte met Flip Valero voor de andere dubbels te sterk. Er waren hier 4 van de 6 wedstrijden waarbij er in de vijfde set pas de beslissing kon vallen wie de partij zou winnen. Het koppel Gert Jan/Flip moesten hier ook 2 van spelen en wonnen deze.  Zo behaalden Gert Jan en Flip dan daarmee de eerste plek.

In alle poules stond het plezier in het spelen van deze dubbels voorop en dat kon je merken door de vele lachende spelers!


De prijzen van het Unified dubbel toernooi werden rond 12.30uur uitgereikt door voorzitter Jan Blaauw van de Brug Noord. Peter Baten (sportprijzen website winkeleigenaar) had voor elke deelnemer nog een mooie bidon beschikbaar gesteld als extra cadeau naast de mooie beker/medaille die de sporters kregen.

Zo rond de middag werd er genoten van lekker eigengemaakte Boeren Groentesoep met gehaktballetjes (gemaakt door Gert) en twee bolletjes (of meer als je trek had) met kaas/ham (bereid door Martin en Flora). Deze laatsten hebben ook de zaal samen versierd/ingericht tezamen met Hans van der Wei en Tamme Beenes. Zo tussen door vonden ook de in eigen beheer geregelde/warm gemaakte gehaktballen gretig een nieuwe eigenaar, ze smaakten heerlijk!

Rond het middaguur begonnen de teams vol strijdlust aan de poulewedstrijden van het enkel spel. Door de zonwering was de zaaltemperatuur goed in de hand  gehouden en konden de sporters ook in de middag nog voldoende speltactiek en speelplezier laten zien en nog vijf setters spelen.

De poule indeling en einduitslag was als volgt:In Poule B waren Hessel Raatjes en Hanna de Vries niet in staat om Dave Brontsema, die zijn eigen spel wel beneden peil vond, van de 1e plek af te houden. De spelers waren goed aan elkaar gewaagd omdat het merendeel 2 punten kon behalen. Ook waren veel uitslagen 11-9 of 12-10, spannend dus. Dave kon dus toch de 1e prijs beker in ontvangst nemen.

In poule A behaalde Gert Jan Stolte de meeste punten (3), deze was wederom te sterk voor Louis Kurvers die 2 punten behaalde. Bram Steen en Jeffrey Bosma eindigden op de 3e en 4e plaats. Gert Jan kon de 1e prijs beker mee naar huis nemen.


Na afloop van de sportieve activiteiten werd er nog even gezamenlijk opgeruimd.
Bij deze iedereen bedankt voor hun inzet en het laten slagen van deze eerste (en wellicht niet laatste) Grunneger Olympics 2023 editie.

(Alle foto’s zijn gemaakt door fotograaf Henk Hommes, in dit verslag zijn een paar foto’s opgenomen. De overige foto’s zijn op facebook te zien of bij de organisatie van Grunneger Olympics op te vragen).