Topsport en talentherkenning

Op grote internationale toernooien, zoals de Paralympische Spelen en de Wereldkampioenschappen ParaTafeltennis behaalt Nederland vaak diverse medailles. De betreffende sporters maken jarenlang veel trainingsuren onder leiding van professionele trainers.

De Tafeltennisbond besteedt veel aandacht aan de werving van talent. Jaarlijks worden talentdagen bezocht. Ca. vijf keer per jaar worden regionale para jeugd trainingsdagen voor jonge beginnende en gevorderde paratafeltennissers georganiseerd. 

Sinds 2022 worden er ook jaarlijks een vijftal trainingen voor de para talentgroep georganiseerd. Deze trainingen vinden plaats op Papendal en zijn op uitnodiging. Elk jaar organiseren wij minimaal een trainingsweekeinde op Papendal waarbij ook overnacht wordt op deze locatie.

Er zijn een aantal Para Tafeltennis Training Centra (PTTC’s) waar vrijwel wekelijks getraind wordt door een groep jeugdspelers en jongeren. Deze trainingen zijn aanvullend op de trainingen die deze spelers bij hun eigen vereniging volgen. Hierbij is speciale aandacht voor de mogelijkheden van de spelers op basis van hun handicap.

Op dit moment zijn er PTTC’s op de volgende locaties:
Alexandria’66 (Rotterdam)
Only Friends (Amsterdam)
TTV Dedemsvaart (Dedemsvaart)
… en werken we aan de start van PTTC’s in Weert en Huizen.

Vanuit de talentherkenning en –ontwikkeling kunnen getalenteerde spelers doorstromen naar een topsportprogramma op Papendal.

Al deze trainingsmogelijkheden worden mede mogelijk gemaakt dankzij onze partner de Johan Cruijff Foundation.

Wil je meer weten over de PTTC’s en de mogelijkheden om dit bij jouw club op te starten of over de andere trainingsmogelijkheden? Neem dan contact op met de coördinator talentherkenning en -ontwikkeling Frank du Bois.