Topsport en talentherkenning

Op grote internationale toernooien, zoals de Paralympische Spelen en de Wereldkampioenschappen Tafeltennis behaalt Nederland vaak diverse medailles.De betreffende sporters maken jarenlang veel trainingsuren onder leiding van professionele trainers.

De Tafeltennisbond besteedt veel aandacht aan de werving van talent. Jaarlijks worden talentdagen bezocht. Een paar keer per jaar wordt een trainingsdag voor jonge paratafeltennissers georganiseerd. Kijk hiervoor bij de Events onderaan deze pagina!

Er zijn Regionale Trainings Centra (RTC’s) waar vrijwel wekelijks getraind wordt door een groep jeugdspelers en jongeren. Deze trainingen zijn aanvullend op de trainingen die deze spelers bij hun eigen vereniging volgen. Hierbij is speciale aandacht voor de mogelijkheden van de spelers op basis van hun handicap. Wil je meer weten over deze zogenoemde RTC’s en de mogelijkheden om dit bij jouw club op te starten? Neem dan contact op met de bondscoach Paratafeltennis Lumen Dekker.

Vanuit de talentherkenning en –ontwikkeling kunnen getalenteerde spelers doorstromen naar een topsportprogramma op Papendal.

 

 

Paratafeltennis Events