Wedstrijdaanbod

Paratafeltennissers kunnen deelnemen aan diverse paratoernooien, waaronder de jaarlijkse ranglijsttoernooien in Amersfoort, Weert, Duiven en Zoetermeer. Op deze ranglijsttoernooien kunnen punten verdiend worden voor de ranglijst. In de zomer wordt de eindranglijst opgemaakt en op het ranglijsttoernooi in Amersfoort in oktober worden de bijbehorende ranglijstbekers uitgedeeld. Kijk in de toernooikalender, categorie Paratafeltennis, voor alle toernooien.

Ranglijst en percentagelijst

Op de toernooien wordt gespeeld in 6 sterkteklassen.

Op de ranglijsttoernooien wordt voor iedere gewonnen wedstrijd 1 ranglijstpunt toegekend. Winst in de klasse betekent 8 punten extra, 2e in de klasse 6 punten extra, 3e 4 punten extra en 4e 2 punten extra. Aan het eind van het seizoen worden de punten opgeteld en worden de ranglijstbekers voor de 3 besten uit iedere klasse toegekend.

Bij de NK Para, ranglijsttoernooien en recreatieve paratoernooien worden ook de percentages van de spelers bijgehouden. Aan het eind van het seizoen is dit percentage bepalend voor promotie, handhaven of degradatie.

Let op! Op dit moment vindt een herijking van het wedstrijdsport-aanbod plaats. We werken aan een nieuw, eerlijk en transparant ranglijstsysteem. De nieuwe vorm doet zijn intrede bij de start van het seizoen 2022/2023. 

Ranglijstpunten
De ranglijstpunten worden niet meer bijgewerkt. Zoals hierboven aangegeven werken we aan een nieuw ranglijstsysteem.

ELO-rating

 

Internationaal

Para wereldranglijsten