Het NK Paratafeltennis 2019 wordt gespeeld op zaterdag 1 juni. Topsportcentrum Rotterdam is gastheer van deze sportieve, spectaculaire en sfeervolle tafeltennisdag! Hieronder meer informatie over het Nederlands Kampioenschap.

Het toernooi wordt voor de 3e keer gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam. De organisatie is in handen van TTV Alexandria in samenwerking met de NTTB en Rotterdam Sport, het Topsportcentrum en Rotterdam Sport Suppport. Er doen dit jaar 108 deelnemers mee. De internationals ontbreken vanwege een internationaal toernooi in Polen, maar de organisatie is blij met dit aantal.

Vrijwilligers
Er zijn meer dan 50 vrijwilligers tijdens het NK. 37 van hen zijn scheidsrechter, er zijn 10 mensen die ballen rapen en de overige vrijwilligers houden zich bezig met wedstrijdleiding en organisatie. De organisatie kan ook rekenen op de steun van Rotterdamse studenten en de organisatie kan wat extra ballenrapers goed gebruiken! Interesse? Mail naar saskia@paratafeltennis.nl.

Schuiftafeltennis
Op het NK wordt Schuiftafeltennis gespeeld volgens de nieuwe (nog niet definitieve, is nog een pilot) spelregels. Wedstrijden verlopen volgens het ‘best of 3 systeem’ tot de 11 punten, met een tafeltennisbal maat 55 (1 maat groter, stuitert minder). Deze spelregels zijn al gecommuniceerd naar alle para coördinatoren, zodat de spelers bij de vereniging al kunnen oefenen. Dit jaar zijn deze regels nog een pilot, om ervaringen op te doen en eventueel de regels bij te schaven te verduidelijken en te formaliseren zodat de NTTB in de toekomst dit als extra officiële wedstrijden kan aanbieden.

Belangrijke tijdstippen
Het toernooi start om 09.30 uur. Vanaf 14.00 uur worden de dubbels gespeeld en om 13.00 uur beginnen ook de schuiftafeltennis duels. De finales staan op het programma vanaf 17.00 uur en om 18.00 uur is de prijsuitreiking. Bondsvoorzitter Jan Simons en de Rotterdamse wethouder Sven Langen reiken de prijzen uit.

MJ Tafeltennis is in het Topsportcentrum Rotterdam op zaterdag 1 juni aanwezig. Dat geldt ook voor RD Mobility, dat in een stand de aanwezigen advies geeft over rolstoelen. Ook kunnen de medewerkers in de stand reparaties aan rolstoelen uitvoeren. Iedereen die interesse heeft in tafeltennis voor mensen met een beperking is welkom om kennis te maken met deze mooie sport die op elk niveau gespeeld kan worden! Bovendien kan iedereen genieten van toptafeltennis!

Lees alles deelnemersinformatie over het NK paratafeltennis op paratafeltennis.nl. Het mediaplatform De Havenloods schreef alvast een artikel over het NK.

Lees ook alvast het programmaboekje over het NK!

Hopelijk tot zaterdag 1 juni in Topsportcentrum Rotterdam!