Terwijl Kelly van Zon en Jean-Paul Montanus actief zijn op Singapore Smash is een andere delegatie para-tafeltennissers afgereisd naar de Costa Brava om hun tafeltenniskunsten te laten zien. Frederique van Hoof, Roy van der Burg, Yannick Paredis, Sem Roelofs en Gerald van Grunsven hebben de afgelopen dagen in Spanje op het Costa Brava Spanish Para Open gespeeld. En met succes, want Yannick ging met een bronzen medaille naar huis.

Frederique in actie in haar klasse

Kwartfinales voor Sem en Frederique
Op de eerste dag speelde Gerald al zijn wedstrijden van zijn vierkamp. Gerald ging strijdend ten onder en wist helaas niet te stunten. Op die manier strandde hij helaas al in de poulefase. Sem wist in zijn poule knap te winnen van de Brit Hunter Spivey, de nummer vier van de wereld. Hij nam een 2-1 voorsprong, maar zag de Brit gelijk maken. De beslissende vijfde game was een enorm spannende en wist Sem met 12-10 te winnen. Zijn tweede partij speelde Sem tegen de Indonesiër Sutanti. Die wedstrijd won hij met 3-1, waardoor hij in zijn laatste wedstrijd tegen de Chinees Zhan twee games moest winnen om door te gaan naar de kwartfinale. Hij kwam 2-1 in games achter, maar Sem pakte de vierde game en dus ging hij door naar de kwartfinale. De laatste game werd nog gewonnen door de Chinees.

Frederique verloor haar eerste wedstrijd in haar poule van de nummer 1 geplaatste Noorse Dahlen. Absoluut geen schande! De volgende wedstrijd speelde ze tegen de Costa Ricaanse Araya. Ze wist overtuigend met 3-0 te winnen, waardoor ze relatief eenvoudig de kwartfinale wist te bereiken. De kwartfinales werden de volgende dag gespeeld. Helaas was de koek een beetje op bij Sem. Zijn Chinese tegenstander maakte hier gebruik van en wist de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Frederique trof haar Duitse concurrente Wolf. Ze had wel degelijk kansen, het ging gelijk op, maar Frederique wist deze niet te verzilveren en zo strandde Frederique in de kwartfinale.

Yannick is blij met een punt

Een sterke Roy van der Burg
Roy speelde ook een goed toernooi. Hij startte verrassend tegen de Pool Chudzicki en kwam met erg goed spel op 2-0 in games voor. Helaas kon hij dit niet volhouden en verloor nipt met 3-2. Vervolgens won Roy van de Portugees Monteiro met 3-0. Dat betekende dat hij moest winnen om door te gaan van de Chinees Peng. Roy wist weer goed spel op de tafel te leggen. De eerste game was super spannend, maar verloor Roy met 15-13. De tweede game wist hij te winnen, maar uiteindelijk bleek de opdracht was helaas te moeilijk en moest Roy genoegen nemen met uitschakeling in de poule.

Mooie bronzen medaille voor Yannick
Last but not least Yannick Paredis. Yannick begon tegen de Noor Magnussen die het laatste jaar aan een flinke opmars bezig is. Yannick wist heel gedecideerd te winnen met 3-0 en kwam eigenlijk niet in de problemen. In de tweede wedstrijd wint hij met 3-1 van de Kroaat Jociz. Om niet afhankelijk te zijn van het resultaat in de andere partij moest Yannick 1 game winnen tegen de Pool Deigsler. De eerste game verliest Yannick met 18-16 de tweede met 13-11 en de derde met 11-9. Steeds dichtbij maar geen game, maar in de andere wedstrijd viel de uitslag gunstig uit voor Yannick. Hij ging toch heel terecht door naar de kwartfinale. Hierin speelde Yannick subliem tegen de Zweed Gustafson en won met 3-1. In de halve finale was een andere Zweed Hansson een maatje te groot. Yannick won nog knap de tweede game, maar moest uiteindelijk zijn hoofd buigen. Dat betekende alsnog een bronzen medaille, waar hij ontzettend trots op mag zijn. Een prachtige afsluiter van een mooi toernooi!

 

Yannick met zijn bronzen medaille op het podium