Op de para Slovenië Open hebben de Nederlanders in het singletoernooi geen prijzen gewonnen. Bas Hergelink was deze week onze beste landgenoot: hij bereikte in Lasko de kwartfinale in klasse 10.

Archiefbeeld Bas Hergelink

Er waren in totaal 340 deelnemers in Slovenië, een recordaantal spelers. Bas Hergelink begon het toernooi met winst op Gilles de Bourdonnaye uit Frankrijk. Aansluitend wist Bas Hergelink in vijf sets te winnen van Kim Daybell uit Groot Brittannië. Enigszins verrassend verloor hij hierna van Chang-ho Choe uit Korea. In de vervolgronde startte Hergelink matig en kwam op 0-2 achter tegen Pavel Lukyanov uit Rusland. Bas Hergelink had duidelijk moeite om zijn ritme te vinden, maar haalde alsnog de 3e en 4e set binnen. In de vijfde set hadden beide spelers kans om het definitieve verschil te maken, maar uiteindelijk won bas de beslissende set met 14-12. Voor een plek in de halve finale moest Bas winnen van de als 2e geplaatste speler Dennislay Kodjabashev uit Bulgarije. De Bulgaar was duidelijk een maatje te groot en Bas Hergelink kwam er niet aan te pas en verloor met 3-0 de kwartfinale.

Klasse 8 heren
Max van Amerongen had in de openingswedstrijd winstkansen tegen de nummer 5 van de wereld ranking Maksym Nikolenko uit Oekraïne, maar verloor met gering verschil in vijf sets. Door de winst op Pablo Jacobsen uit Noorwegen plaatste Max van Amerongen zich voor de volgende ronde. In de volgende wedstrijd tegen Andras Csonka uit Hongarije ging het mis in de derde set. Op de gamestand 1-1 en 10-6 voor haperde de Nederlandse aanval. De Hongaar vocht zich terug in de wedstrijd en won alsnog met 12-10. In de vierde set kon Max van Amerongen zich niet herpakken en verloor vrij kansloos met 11-4.

Vandaag en morgen staan de teamwedstrijden op het programma in Lasko.