De Nederlandse toppers hebben zeer goed gepresteerd op de Costa Brava Open. Kelly van Zon won donderdag goud, Roy van der Burg won de zilveren medaille en Max van Amerongen legde beslag op een mooie bronzen plak!

Max van Amerongen won brons in Spanje

Bart van der Zanden, Kelly van Zon, Max van Amerongen en Roy van der Burg zaten donderdag nog in de eindronde van de Costa Brava Open, dat woensdag was begonnen. Bart verloor helaas de kwartfinale van de Japanner Suzuki met 3-1. Max moest het in de halve finale opnemen tegen de Belg Ledoux, die de dag ervoor Devin Wassink uitschakelde. Max kon 1 game afpakken van de Belg maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. Toch won hij ondanks de uitschakeling brons!

3 medailles
De andere Nederlanders waren nog succesvoller. Roy rekende in de halve finale in vier games af met de veel hoger geplaatste Chiara uit Italië. In de finale was het wederom de Belg Ledoux die een Nederlander de voet dwars zette. Hij versloeg ook Roy in straight sets, Roy moest tevreden zijn met een zilveren medaille. Kelly moest donderdag de beslissende wedstrijd om het goud spelen. Ze nam het op tegen de ervaren Koreaanse Kim. Ondanks de 3-0 winst wist de Koreaanse het Kelly behoorlijk lastig te maken. Kelly wist echter op de juiste momenten op karakter door te duwen en hierdoor het goud in de wacht te slepen.

De Nederlandse selectie kan dus terugkijken op een geslaagd toernooi!