In 2019 geven we een nieuwe impuls aan tafeltennis voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking: paratafeltennis. Met steun van de Johan Cruyff Foundation, Rabobank Foundation en Dirk Kuyt Foundation laten we meer mensen kennismaken met onze sport en laten we zien hoe uniek deze is.

Tafeltennis is één van de weinige gehandicaptensporten waarbij de spelregels niet zijn aangepast voor parasport (behalve één aangepaste service regel bij rolstoeltafeltennis). Para- en niet paraspelers kunnen zonder enige beperking tegen elkaar spelen. De beste paraspelers spelen op Eredivisieniveau!

Anderzijds is de sport zeer laagdrempelig. Ook als je op latere leeftijd gehandicapt raakt of als je beperking steeds zwaarder wordt en andere sport niet meer mogelijk is, kan je vaak nog wel tafeltennis spelen. Andere rolstoelsporten zijn meer fysiek van aard en vragen meer van de speler.

Op onze speciale Paratafeltennis pagina vind je informatie en alle activiteiten voor mensen met een beperking. Op de foto’s de materialen die we hebben kunnen aanschaffen met steun van onze partners. Hiermee gaan we het land in om de activiteiten uit te voeren.