Jean Paul Montanus en Kelly van Zon hebben beiden goud gewonnen op de Para Egypt Open! Gerald van Grunsven eindigde op een mooie derde plaats.

Montanus wint goud
Op de Para Egypt Open in de heren klasse 7 won Jean Paul Montanus zijn eerste wedstrijd met 3-0 van Achour Abbasi uit Egypte. Daarna won hij relatief eenvoudig van Abousteit Abdlmoneim uit Egypte. In de halve finale moest Jean Paul Montanus het opnemen tegen Ahmed Sayed Moahmed uit Egypte. Jean Paul kon direct druk zetten met zijn “noppen” en gaf Sayed geen kans om in de wedstrijd te komen. Jean Paul Montanus won de halve finale met 3-0. In de finale trad Jean Paul Montanus aan tegen Stephane Messi uit Frankrijk. Na een 2-0 voorsprong in sets nam de Fransman een time-out in de 3e set. Jean Paul Montanus kwam in de problemen en de Fransman vocht zich terug in de wedstrijd (2-2). In de vijfde set liep de Fransman uit naar een 5-2 voorsprong. Jean Paul nam op zijn beurt de “time-out” en wist de wedstrijd alsnog te kantelen. Met de 11-9 winst in de 5e set werd het goud veilig gesteld!

Van Zon de beste
Kelly van Zon begon het toernooi in de dames klasse 7 met winst tegen Sahar Mohamed uit Egypte. In de tweede wedstrijd was Kelly van Zon duidelijk een maatje te groot voor Raushan Orynbayeva uit Kazachstan (wederom 3-0). In de finale moest Van Zon het opnemen tegen Kubra Korkut uit Turkije. De Turkse kwam in de eerste set op setpoint, maar Kelly van Zon pareerde en won alsnog de set met 12-10. Daarna had de Turkse geen antwoord op het aanvallende spel van Kelly van Zon. Kubra Korkut kwam er niet meer aan te pas en met ruim verschil (11-4 en 11-5) wist Kelly van Zon het goud veilig te stellen.

Bronzen plak
Gerald van Grunsven startte het toernooi in de heren klasse 5 tegen Ali Ozturk uit Turkije. De 2e set werd met 13-11 gewonnen, maar daarna was de koek op en verloor Gerald van Grunsven de 3e en 4e set (uitslag 3-1 verlies). De tweede poulewedstrijd werd met 11-7 in de vijfde set gewonnen van Challab adil Khalid uit Irak. In de kwart finale speelde Gerald van Grunsven een degelijke pot tegen Raj Aravindan Alagar uit India. Van Grunsven won met 3-1 en plaatste zich voor de halve finale. Daarin moest hij het opnemen tegen alles kunner Valentin Baus uit Duitsland. Van Grunsven won de 1e set met 11-9. Daarna speelde Van Grunsven een prima partij maar verloor drie keer op rij met gering verschil.
Door dit verlies was Gerald van Grunsven uitgeschakeld voor de finale en behaalde brons.