Op de para ITTF Lignano Open hebben Bart van der Zanden en Max van Amerongen afgelopen weekend in de teamwedstrijden een zilveren medaille gehaald. Op het toernooi in Italië won Femke Cobben met haar Duitse partner Janina Sommer een bronzen medaille. Meerdere Nederlandse spelers deden mee aan dit prestigieuze toernooi.

Zilver en brons
Nadat Van der Zanden en Van Amerongen zaterdag ongeslagen de poulefase wonnen, versloegen beide spelers hierna ook van de combinatie Finland/ Duitsland. Na verlies in de dubbel wisten beide spelers het tij te keren. Van der Zanden won met 3-0 van Rudenklau en Bart Van der Zanden won met 3-2 van Miettinen. In de finale waren de Zweden Stefan Gustafsson en Andersson helaas net te sterk voor de Nederlanders, die het toernooi met een zilveren medaille verlieten. In de dames rolstoelklasse 2 won Femke Cobben zaterdag met haar gelegenheidspartner Janina Sommer uit Duitsland een bronzen medaille door winst op Italië en Finland.

Individueel toernooi
Een dag eerder begon het individuele toernooi in Lignano. Max van Amerongen kwam de poule door en strandde op weg naar de kwartfinale. Na een kraker verloor hij in de vijfde game tegen Andersson, de nummer 7 van de wereld. Gerald van Grunsven volgde het voorbeeld van Max en kwam de poule door. Na een bye moest hij het in de kwartfinale opnemen tegen de Koreaan Kim Ki-Young de nummer 8 van de wereld. Ondanks goed spel van Gerald was deze speler nog net een maatje te groot. De overige spelers, Bart van der Zanden, Femke Cobben, Suzan Klomp, Christiaan Stereborg en Dustin Eier wisten de poulefase helaas niet te overleven.