NOC*NSF heeft de financiële toekenningen van de topsportprogramma voor alle aangesloten sportbonden bekendgemaakt richting 2024 en 2028. De nieuwe verdeling heeft behoorlijk wat gevolgen voor de topsportprogramma van de Nederlandse Tafeltennisbond.

NOC*NSF blijft de aanloop naar de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio steunen. “Britt maakt een goede kans op kwalificatie voor de aankomende Olympische Spelen. En ook voor Li Jie is er budget om op hoog niveau te kunnen trainen en spelen. Zij kan zich ook nog plaatsen voor de aankomende Olympische Spelen”, zegt Achim Sialino, directeur van de Nederlandse Tafeltennisbond. “Verder komt er de zogeheten ‘campagne’ Britt Eerland’ voor een voorbereidingstraject richting de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Hierdoor wordt Britt via subsidie van NOC*NSF de mogelijkheid geboden door te blijven trainen en deel te nemen aan internationale toernooien.”

Afbouwregeling dames
“Helaas hebben we niet voldaan aan de eisen en afgesproken meetmomenten van NOC*NSF om het topsportprogramma van de dames te kunnen voortzetten”, legt Sialino uit. “Het damesteam heeft zich namelijk niet geplaatst voor de Olympische Spelen en de kwartfinale op het laatste WK voor teams is niet behaald.” Voor de tafeltennisdames die nu nog op Papendal trainen, komen er ook veranderingen. Na een afbouwregeling komt er in 2021 een einde aan hun topsportprogramma op het trainingscentrum aan het einde van het schooljaar. Via deze regeling kunnen de speelsters tot die periode wel blijven trainen in combinatie met hun studie.

Para-Tafeltennis
Het budget voor para-tafeltennis gaat de komende jaren licht stijgen. NOC*NSF steun het para-tafeltennisprogramma richting de Paralympische Spelen van 2024 en er komt een nieuw opleidingsprogramma bij richting 2028. “Daar zijn we erg blij mee”, zegt Sialino. “Onze topspelers en speelsters blijven trainen op Papendal en we kunnen onze trainingssituatie zelfs verbeteren.”

Bekijk hier de volledige lijst van toekeningen van topsportgelden van NOC*NSF

 

Maatschappelijk partner Para-Tafeltennis