Voor de 43ste keer werd afgelopen zondag het Zuiderhuis/Megacles Internationaal Para-ranglijsttoernooi gespeeld in Weert. Er waren 85 deelnemers, verdeeld over zes sterkteklassen.

De organisatie was in handen van John Geelen, die hierbij geholpen werd door 2 trouwe mensen in de wedstrijdleiding en door diverse vrijwilligers in de zaal.
In de 1e klasse behaalde Demi Ronda (Alexandria ’66) een mooie 2e plaats, achter de Duitser Rudolf Müller. Megacles-speler Nick Zander behaalde de 3e plaats.
De 2e klasse kende een goede opkomst. Yannick Paredis (2e jaars kadet van Budilia) versloeg in de halve finale zijn para-RTC trainingsmaatje Mees Kant (1e jaars kadet van  Valkenswaard). Deze wedstrijd werd vlak voor de tribune gespeeld en was een waar genot voor de vele kijkers. In de finale was Yannick te sterk voor de Duitser Bernhardt Kraemer. Mees behaalde uiteindelijk de 3e plaats.

Duitse finale
De 3e klasse werd gewonnen door Adriaan Vermond (Doing), voor Ineke Korthout (NON) en Erik de Kruyff (De Brug). Kees La Brijn (Redeoss) won de 4e klasse. Thuisspeelster Melanie Vullings behaalde de 2e plaats en Antonio Bovee (ISBV) werd 3e. In de 5e klasse behaalde Marcel Leyten (BGS) de 3e plaats. De finale was een Duitse aangelegenheid. Hier won Brigitte Beisenherz van Dirk Müller. Klasse 6 kende een volledig Limburg podium: ISBV-speelster Annette Aerts won de titel, op de 2e en 3e plaats eindigden de Megaclessers Pauline Peeters en Ad Smolenaars.

Veel meer foto’s van het toernooi zijn te vinden op de Facebookpagina van de Tafeltennisbond.