Op zondag 3 april 2022 organiseert NOC*NSF de 11e TeamNL Paralympische Talentdag. De locatie hiervoor is Sportcentrum Papendal te Arnhem.
Een unieke kans om jouw potentie te kunnen ontdekken. TeamNL en de Nederlandse Tafeltennisbond bieden de meeste kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Pak die kans en wie weet is dit jouw weg naar het podium!

Wist je dat…
30% van de atleten van TeamNL Paralympisch zijn gescout op een Paralympische Talentdag? Denk o.a. aan medaillewinnaars Tristan Bangma, Fleur Jong en Bo Kramer.
Sinds 2009 zijn er bijna 600 sporters met een lichamelijke of visuele beperking getest tijdens de TeamNL Paralympische Talentdag.
Op de Paralympische Spelen in Tokio waren 23 van de 73 sporters geïdentificeerd vanuit een Paralympische Talentdag. Dit is bijna 1/3 van het hele team! Deze sporters wonnen ook nog eens 16 medailles in Tokio.
Voor de Paralympische Spelen van 2024, 2026 en 2028 zijn wij daarom op zoek naar nieuwe talentvolle sporters!

Wie zoeken wij voor de Paralympische Talentdag?
Deze dag is bedoeld voor kansrijke sporters met een visuele of lichamelijke beperking in de leeftijd van 12 tot 35 jaar. Deze sporters kunnen deelnemen aan de volgende sporten:

Atletiek Judo (VI) Sportschieten*
Badminton Roeien Tafeltennis
Bankdrukken Rolstoelbasketbal Triathlon
Boccia Rolstoelrugby Wielrennen
Goalball (VI) Rolstoeltennis Zitvolleybal
Hippische sport* Ski Snowboard Zwemmen*

*Niet aanwezig op de Talentdag, wel de optie voor 1 op 1 matching.

Heb jij sportieve ambities en wil je uitblinken in één van deze sporten? Kom dan naar de TeamNL Paralympische Talentdag!

 

Aanmelden kan via: www.nocnsf.nl/paralympische-talentdag.
Daar vind je ook meer informatie over de voorwaarden om deel te mogen nemen. Meld je aan en wie weet zien wij jou uiteindelijk voor TeamNL in actie, strijdend voor het hoogste podium!

Heb je vragen of twijfel je nog? Neem contact met ons op via paralympischtalent@nocnsf.nl.