Al enige jaren werkt de Nederlandse Tafeltennisbond samen met diverse partners, waaronder de Johan Cruijff Foundation, om de trainingsmogelijkheden voor para-tafeltennissers te verbeteren.

Inmiddels zijn er Para-Tafeltennis Training Centra (PTTC, voorheen RTC’s) opgezet, waar zowel jonge spelers als ambitieuze volwassen spelers bijna wekelijks samen kunnen trainen. De meer getalenteerde spelers van een PTTC trainen nog een tweede keer in de week waarbij de nadruk ligt op individuele trainingen. Trainingen van een PTTC zijn aanvullend op trainingen van de vereniging.

Ook zijn we begonnen met de organisatie en uitvoering van Para Jeugd Trainingsdagen. Deze vinden meestal plaats bij een PTTC, maar dit kan ook elders in het land zijn. Tijdens deze dagen trainen de beste jeugdspelers van de PTTC’s met elkaar. Vaak met behulp van sparringpartners.

Naast het opzetten van Para Jeugd Trainingsdagen en de Para-Tafeltennis Training Centra in de regio, organiseren wij vanaf mei 2022 op Papendal ook trainingen voor de Para Talentgroep. Op uitnodiging van bondscoach Lumen Dekker kunnen jeugdige Para talenten en spelers met potentie en ambitie circa vijf keer per jaar deelnemen aan de Para Talentgroep trainingsdagen. Naast deze trainingsdagen zal er ook twee keer per jaar een heel trainingsweekend georganiseerd worden. Met behulp van goede sparringpartners kunnen de spelers van deze Para Talengroep op deze manier hun niveau verbeteren.

Informatie over deze trainingen is terug te vinden op Topsport en talentherkenning – Tafeltennis.nl. Heb je vragen en wil je in contact komen? Stuur dan een e-mail naar Frank du Bois, lid van de Commissie Para-Tafeltennis en verantwoordelijk voor talentherkenning en -ontwikkeling.

Met het aanbieden van deze extra trainingen zetten wij een nieuwe stap in het faciliteren van meer en betere trainingsmogelijkheden voor onze Para-tafeltennissers.