Na hun duels van donderdag zijn Kelly van Zon en Jean-Paul Montanus nog in de race om de prijzen op het WK Paratafeltennis 2018 in Slovenië. De andere drie Nederlanders zijn helaas uitgeschakeld.

Jean-Paul Montanus trof donderdagochtend de Spanjaard Jordi Morales. Een sterke tegenstander, maar Jean-Paul Montanus toonde een goede vorm en won overtuigend met 3-0. Een mooi vervolg van de openingsdag, toen Jean-Paul Montanus de Kroaat Pavoa Jozic de baas was met maar liefst 3-0. Later op de dag rekende Jean-Paul af met Trtrnik uit Slovenië en hierdoor speelt hij vandaag de achtste finale!

Kelly van Zon was donderdag ook wederom sterk. Na haar sterke 3-1 openingszege op Anne Barneoud rekende de nummer één in klasse zeven af met de Chinese Rui Wang. Kelly won met 3-0. Door deze zege is de Brabantse direct geplaatst voor de halve finale van zaterdag! Tonnie Heijnen verloor in klasse negen van Lev Kats uit Oekraïne met 3-0. Woensdag had Heijnen helaas ook zijn eerste duel verloren.

.Foto: Mathilde Dusol

Femke Cobben haalde uit tegen de veel hoger geplaatste Brill uit Israel en won met maar liefst 3-0! Dit betekende de eerste WK-zege ooit voor Femke, want woensdag debuteerde ze op het mondiale toernooi met een 0-3 nederlaag. Helaas verloor ze haar tweede wedstrijd later die dag van de zeer sterke Russische Nadejda Pushpasheva met 3-0.

Bas Hergelink verloor de zeer spannende wedstrijd tegen Igor Misztal met 2-3. De vijfde game verloor hij uiteindelijk met 10-12, wat aangeeft dat het verschil tussen beide spelers minimaal was. Extra zuur was dat Bas op een 10-8 voorsprong stond en twee matchpoints niet wist te verzilveren.

Achtste finale
Alleen Jean-Paul Montanus komt vandaag in actie. Hij speelt de achtste finale tegen Keli Liao uit China om 12.00 uur. Tonnie Heijnen, Femke Cobben en Bas Hergelink zijn helaas uitgeschakeld. Kelly van Zon komt zaterdag weer in actie in de halve finale!