Parallel aan het A-Jeugdranglijsttoernooi in Tilburg werden op zondag 10 november de Nederlandse Studenten Kampioenschappen gespeeld. Amber van de Velde en Stephan Tromer verdedigden daar met succes hun titels op het leuke en sterk bezette toernooi.

Bij de dames waren 16 deelnemers. Amber van de Velde verdedigde haar titel met succes. Esmee van Marwijk werd 2e. De Hongaarse Eszter Katona eindigde op de 3e plaats. Bij de heren waren maar liefst 64 inschrijvingen. De A-categorie bestond uit 16 deelnemers: de 15 studenten met de hoogste rating, aangevuld met de Taiwanees Chiahao (Mark) Wu. Mark Wu werd in de halve finale uitgeschakeld door Jop van der Wiel, die in de finale verloor van Stephan Tromer. Elwin Huiden nam in de wedstrijd om de 3e plaats revanche op Mark Wu en behaalde hiermee de bronzen medaille.
In de B-categorie won Benjamin Slijper in de finale van Victor van der Most. Lennart Bouma eindigde hier op de 3 plaats.

Amber van de Velde (midden) won het damestoernooi.

Stephan Tromer (midden) won het herentoernooi

Alle uitslagen kun je hier teruglezen. De NSK-foto’s kun je vinden op de Facebookpagina van de Nederlandse Tafeltennisbond.