De Tafeltennisbond heeft op woensdag 27 februari op NS Station Zwolle de PingPongbaas App gelanceerd. De app waarmee pingpongers op nu al bijna 2.000 plekken in het land een speeltafel kunnen vinden om elkaar uit te dagen, scores bij te houden en te bepalen wie de PingPongbaas is: “Word de baas van de tafel! PingPong overal, met iedereen, wanneer jij wilt!”

De App is de afgelopen periode door een grote groep gebruikers getest en is nu voor iedereen beschikbaar in de Appstore en Google Play.

De Tafeltennisbond heeft voor het NS station Zwolle als lanceringslocatie gekozen om te laten zien dat er op heel veel plekken gepingpongd kan worden én omdat de NS dat mede mogelijk maakt door de introductie van een tafeltennistafel, gemaakt van voormalige treinvloeren. Daarnaast is komend weekend het NK Tafeltennis in Zwolle. Op 2 en 3 maart komt de tafeltennistop van Nederland bijeen in het Landstede Sportcentrum. Het publiek zal ook hier niet ontkomen aan de app: een deel van de side-event hal zal geheel in het teken staan van PingPongbaas.

De PingPongbaas app is op het NS station Zwolle officieel gelanceerd door Bettine Vriesekoop, Nederlands beste tafeltennisster ooit. Tot en met vrijdag 1 maart kan er gespeeld worden op station Zwolle.

Van start gaan is eenvoudig: Open de app, scan de QR-code van de betreffende tafel en het potje kan beginnen. De PingPongbaas app maakt het mogelijk om uit te dagen wie je maar wilt, al je scores bij te houden en eenvoudig je statistieken inzien. Dankzij de ranglijsten per locatie, die men zelf kan aanmelden middels de app, is het mogelijk om de PingPongbaas van de buurt, school of op het werk te worden.

De Tafeltennisbond wil samen met de PingPongbazen zoveel mogelijk speellocaties in kaart brengen. De QR-code sticker voor een tafel kan gratis aangevraagd worden via de app of www.pingpongbaas.nl.