Na de zomer kreeg MJ Tafeltennis, partner van de Nederlandse Tafeltennisbond, de definitieve versie van het product Push-Pong geleverd en zijn de Push-Pong One setjes volop verkrijgbaar bij MJ. Ook bij Sport Europe, TTsport en Heemskerk zijn deze multi-inzetbare batjes te koop. De setjes vliegen de deur uit naar onder andere verenigingen en scholen. Veel tafeltennisclubs merken direct de diverse inzetbaarheid en voordelen ervan.

Wat is Push-Pong?
Push-Pong is een vereenvoudigde en aangepaste vorm van tafeltennis. Het is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen en minder validen. Bij Push-Pong wordt het batje gebruikt om te duwen over de tafel. Hierdoor rolt de bal over de tafel in plaats van dat deze stuitert. De bedoeling van het spel is niet om zo hard mogelijk te spelen en op die manier punten te scoren, maar om samen een record te halen door de bal zo lang mogelijk op tafel te houden. Als variatie hierop kunnen er mikonderdelen op de tafel worden geplaatst om op deze manier wel met een puntentelling te werken.

Jonge jeugd
Push-Pong is uitermate geschikt om aan de slag te gaan met onder andere de jonge jeugd. Met deze spelvorm is het mogelijk om met kinderen vanaf 5 jaar aan de slag te gaan met tafeltennis. Dit zorgt ervoor dat kinderen al heel vroeg kennis maken met tafeltennis en daarmee wordt de stap naar de vereniging een stuk makkelijker. Ook interessant dus om scholen hierop te wijzen voor Push-Pong tijdens de gymles. Push-Pong is ook wel bekend als Schuiftafeltennis en wordt met verschillende materiaal, zowel qua tafels als batjes, gespeeld. De komende periode gaat de bond de verschillende varianten inventariseren in de aanloop naar het tweede NK Schuiftafeltennis tijdens het NK Paratafeltennis in juni in Rotterdam.

Ga naar de webshop van MJ Tafeltennis voor meer informatie en om direct Push-Pong materiaal te bestellen!