Vandaag is officieel het startsein gegeven voor OldStars tafeltennis in Nederland door het Ouderenfonds en de NTTB. De ondertekening vond plaats bij de start van OldStars tafeltennis bij tafeltennisvereniging Taverzo in Zoetermeer.  Taverzo is hiermee het tweede initiatief in Nederland dat is gestart met OldStars tafeltennis. Eerder werd er al succesvol gestart in Vries in Drenthe-en vandaag was Taverzo aan de beurt.. Het Ouderenfonds en de NTTB in Zoetermeer maakten gebruik van dit podium om officieel de overeenkomst te ondertekenen tussen NTTB en Ouderenfonds. De ambassadeur van het programma is Bettine Vriesekoop.

Nationaal Ouderenfonds directeur Corina Gielbert legde tijdens de kick-off de nadruk op het sociale aspect van OldStars. “Door mee te doen aan OldStars blijven ouderen elkaar ontmoeten. De sportvereniging is hierbij een fantastisch preventief middel om te voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement terecht komen.” Sport is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen en in contact te blijven met elkaar. Daarom is het Nationaal Ouderenfonds landelijk kartrekker van de spelvorm. Het doel is om eind 2021 op ten minste 30 locaties ouderen in heel het land aan Old Stars tafeltennis te laten meedoen. In het OldStars tafeltennis is naast voor de spelvorm tafeltennis, aandacht voor vitaliteit via een breder beweegaanbod dat wordt aangeboden door een OldStars trainer.  Hiermee draagt NTTB eraan bij dat ouderen genieten van de verbondenheid en gezelligheid in het verenigingsleven. De start is veelbelovend, op 28ste september organiseert de NTTB en Ouderenfonds een bijeenkomst voor OlsStars tafeltennis voor verenigingen in Nieuwegein. Op langere termijn is het streven dat dit onderdeel wordt van de reguliere werkzaamheden van de NTTB.

Directeur van de NTTB,  Achim Sialino: “Tafeltennis voor ouderen heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. De doelgroep groeit (vergrijzing), onze sport is laagdrempelig en blessure-arm en steeds meer verenigingen bieden speelmomenten en trainingen aan voor deze doelgroep op nieuwe tijdstippen. We zien de samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds in de vorm van OldStars tafeltennis als een fantastische stap in de ontwikkeling van sport- en beweegaanbod voor de ouderen welke enorme kansen biedt voor de verenigingen en andere locaties waar de doelgroep samenkomt”.

Wil je meer weten over het project OldStars tafeltennis: klik hier!