De eerste editie van ‘Beste Pingponger van Haarlem’ werd afgelopen weekend gespeeld. Maar liefst 130 Haarlemmers deden mee aan het zeer succesvolle toernooi. Na drie dagen vol strijd waren Victor Kastelein, Jens Wiersma, JP Haarlem en Oscar de Bock de grote winnaars.

Met overmacht wist Jens Wiersma in de finale van de Ripperdaklasse, de categorie voor gevorderden, Nard Koppen te verslaan. De student Sportkunde aan InHolland in Haarlem mag zich daarmee De Beste Pingponger van Haarlem noemen. Jens: “Het is een eer deze titel te mogen dragen, zeker ook gezien het sterke deelnemersveld. Ik vond het vooral heel leuk om mee te doen.”

In de klasse voor de ‘gewone’ talenten, de Kenauklasse, wist Victor Kastelein de titel binnen te slepen. Victor: “Ik heb vroeger veel getafeltennist, maar de afgelopen jaren helemaal niet meer. Dat was ook wel te zien tijdens de kwalificatie. Gelukkig liep het op de finaledag weer als vanouds.” De competitie ‘De Hardste Smash van Haarlem’ werd gewonnen door Oscar de Bock. Hij sloeg maar liefst 113 kilometer per uur en wist daarmee zijn vader, die 104 km/h haalde, net achter zich te houden.

Beste bedrijf
Er werd naast de individuele prijzen ook gestreden om de titel ‘Het Beste Pingpongbedrijf van Haarlem’. Onder andere 2Basics, De Heer & Partners en JP Haarlem hadden zich met een team ingeschreven. JP Haarlem deed zelfs mee met meerdere teams en hun ‘3e’ wist de felbegeerde titel te bemachtigen. De winst van aanvoerder Victor in de Kenauklasse leverde net voldoende punten op om De Heer & Partners achter zich te houden.

Wethouder van sport
De prijsuitreiking van De Beste Pingponger van Haarlem werd gedaan door de wethouder sport, Merijn Snoek. De wethouder: “Het is mooi om te zien dat vanuit een samenwerking van meerdere verenigingen zo’n leuk toernooi ontstaat dat meteen zoveel deelnemers trekt. Ik kijk al uit naar de volgende editie en verwacht dan zelf ook mee te doen”.

Meer foto’s en informatie over de ‘Beste Pingponger van Haarlem’ is te vinden op de website van het evenement.