Op woensdag 6 december hebben Matthias Dul en Saskia Meijer een bijscholing schuiftafeltennis gegeven aan een groep vakleerkrachten in het speciaal onderwijs bij de Twijn in Zwolle. De bijscholing had als doel om kennis te maken met schuiftafeltennis en hoe dit ingezet kan worden tijdens de gymlessen.

De school heeft vorig jaar dankzij de Johan Cruijff Foundation een complete schuiftafeltennisset gekregen (tafeltennistafel met schuifranden, batjes en ballen) waardoor er veel animo was om meer verdieping te ontvangen over schuiftafelltennis. Na uitleg over materiaal, leskaarten en voorbeelden van invulling van lessen op school, werd een en ander in de praktijk beoefend. Verschillende spelvormen werden uitgeprobeerd naar aanleiding van de leskaarten en het extra materiaal dat Matthias en Saskia bij zich hadden, maar al snel kwamen de deelnemers zelf ook met ideeën.

Het was een zeer inspirerende en leerzame bijscholing waarbij er veel ervaringen werden uitgewisseld tussen de deelnemers en clinicgevers. Ook interesse voor een bijscholing of clinic? Kijk dan op https://www.nttb.nl/schuiftafeltennis/clinics/