Eindelijk is het zover! Op zondag 7 november vindt de kick-off schuiftafeltennis plaats. Gastheer is tafeltennisvereniging Swift uit Deventer. Na ruim een jaar van voorbereidingen, onderzoeken, testen en ontwikkelen in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation (JCF), Dirk Kuyt Foundation, MJ Tafeltennis en Heemskerk is het moment daar. Het schuiftafeltennisproject voor het onderdeel para-tafeltennis heeft de pilotfase bereikt. Acht tafeltennisverenigingen gaan in deze pilotfase van start met de nieuwe schuiftafeltennis materialen.

Tijdens de kick-off nemen wij de verenigingen mee in het project, lichten wij de meest recente ontwikkelingen toe en reiken wij de nieuwste materialen en leskaarten uit aan deze pilotverenigingen. In de zaal krijgen de aanwezigen de ruimte om kennis te maken met de materialen en kan er gespeeld worden. De kick-off sluiten we af met een leuke demonstratie van partner MJ Tafeltennis.

Webpagina
Op 7 november zal ook de speciale pagina op de website van de NTTB online gaan met daarop alle informatie en materialen die vanaf dat moment te verkrijgen zijn.

Projectachtergrond
Het schuiftafeltennisproject is een innovatieproject van de NTTB dat zich richt op verschillende doelgroepen. Met een bijdrage van het Innovatiefonds van NOC*NSF is deze spelvariant verder ontwikkeld. Naast de hierboven genoemde tafeltennisverenigingen, zijn recent tien mytylscholen dankzij partner JCF voorzien van de tafels, randen en materiaal. Dankzij samenwerkingen met Sportservice Utrecht en Sportservice Zwolle gaan ook tien basisonderwijs locaties binnenkort aan de slag met een speciaal lesprogramma, gericht op de Breed Motorisch Ontwikkeling waarbij schuiftafeltennis ook geïntroduceerd wordt.
En voor ouderen worden meerdere zorginstellingen voorzien van materialen.