Schuiftafeltennis is dé nieuwe tafeltennisvorm om in te zetten bij jonge jeugd, ouderen of mensen met een beperking. Dit kan bij verenigingen, maar ook in het onderwijs, bij revalidatie en gehandicapten- en ouderenzorg.

Op zondag 6 november worden twee specifieke workshops gegeven (afhankelijk van de doelgroep(en)) door projectleiders schuiftafeltennis van de NTTB: Lars Wildenborg en Saskia Meijer.

Programma

Workshop 1 Schuiftafeltennis & Breed Motorisch Ontwikkelen (BMO)
Tijd:
10:30 – 12:30 uur 
Doelgroep:
tafeltennisverenigingen met jonge jeugd (8 jaar en jonger).

In deze workshop krijg je basiskennis over schuiftafeltennis aangereikt, over het gebruik van de leskaarten én de introductie van Breed Motorisch Ontwikkelen. Alle tafeltennisverenigingen die als pilotvereniging hebben deelgenomen aan het schuiftafeltennis project in 2021 en 2022, ontvangen automatisch een uitnodiging.

Lunchpauze (graag zelf lunch meenemen).

Workshop 2 Schuiftafeltennis bij Para-tafeltennis 2.0
Tijd:
13:30 – 15:30 uur
Doelgroep: paratafeltennisverenigingen, tafeltennisverenigingen met ouderen op leeftijd die schuiftafeltennis (kunnen gaan) spelen, vakleerkrachten speciaal onderwijs en andere belangstellenden die met deze doelgroepen werken.

Dit is een vervolg op een eerdere workshop waarbij alle facetten van schuiftafeltennis aan de orde komen, met meer verdieping. We delen kennis en wisselen ervaringen uit. Alle (para)tafeltennisverenigingen die als pilotvereniging hebben deelgenomen aan het schuiftafeltennis project in 2021 en 2022, ontvangen automatisch een uitnodiging.

In beide workshops komen daarnaast de volgende aspecten aan bod:

  • Welk materiaal kan je inzetten als er te weinig tafels met schuifranden zijn voor het aantal deelnemers?
  • Hoe kan je een les voorbereiden voor een grote groep?
  • Hoe houd je de uitdaging in het spel?
  • Welke technieken en spelregels kunnen beoefend worden?
  • Organiseren van wedstrijden op de club en/of andere locaties.
  • Praktische tips, ervaringen en vragen van de deelnemers.

Locatie
Tafeltennisvereniging HTTC
Kruisboog 12
3994 AE Houten

Aanmelden
Deelname is kosteloos. Aanmelden graag voor 30 oktober bij:
Workshop 1: wildenborg@tafeltennis.nl
Workshop 2: meijer@tafeltennis.nl
Interesse voor beide workshops? Dat kan, geef dit dan specifiek aan bij je aanmelding.

Schuiftafeltennisproject
Ook hebben wij nog plek voor een aantal verenigingen om mee te doen aan ons Schuiftafeltennisproject. Mede dankzij de samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation (DKF) kunnen we verenigingen voorzien van een compleet schuiftafeltennis set.
Geïnteresseerd? Lees dan hier verder voor meer informatie. En stuur een mail naar projectcoördinator Saskia Meijer meijer@tafeltennis.nl met een motivatie waarom jouw club hiervoor in aanmerking wil komen.