Table Stars

Table Stars 
Kennismaken met de tafeltennissport op school, oefenen op de tafeltennisvereniging, deelnemen aan het basisscholenkampioenschap tafeltennis en opgeleid worden tot beginnend competitiespeler; Voor iedere fase is er een speciaal lesprogramma beschikbaar. Wil je aan de slag met Table Stars? Neem dan contact op met de Tafeltennisbond.

TableStars@school en TableStars@theclub
Met het lesprogramma @school kunnen kinderen vanaf 6 jaar de beginselen van tafeltennis leren. Door oefeningen die aansluiten bij wat kinderen motorisch kunnen, maken zij via Table Stars op een speelse manier kennis met tafeltennisvaardigheden als oog-handcoördinatie, voetenwerk en fijn motorische bewegingen, zoals mikken, raken en hooghouden. Naast het vinden van een betere aansluiting naar de tafeltennissport is het doel van Table Stars ook dat dit lesprogramma bijdraagt aan de motorische en cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen. Met de @theclub lesstof kunnen trainers lesgeven aan kinderen die willen kennismaken op de tafeltennisvereniging.

Clinic bij jou op school?
De Tafeltennisbond heeft een netwerk van Table Stars trainers en andere professionals die graag Table Stars clinics voor u verzorgen. Zo werken wij samen met o.a. MJ Tafeltennis. Deze professionals maken van iedere les gegarandeerd een groot feest! Een groot voordeel van bijvoorbeeld MJ is dat zij hun eigen materialen (ook de tafeltennistafels) meenemen. Er kan op elke locatie Table Stars les worden gegeven.

Table Stars Challenge
Met Table Stars Challenge worden kinderen opgeleid bij de vereniging, aan de hand van het doorlopen van 7 niveaus krijgen zij de basisvaardigheden van de tafeltennissport aangereikt. Zo leren zij de basistechniek tafeltennis, de bijbehorende spelregels en gedragsregels en leren ze hoe je een wedstrijd kunt spelen én tellen..

The Battle – Scholenkampioenschappen
Table Stars the Battle is hét tafeltennistoernooi voor basisscholieren! Jaarlijks organiseren veel tafeltennisverenigingen een eigen basisscholenkampioenschap. De winnende schoolteams (per leeftijdscategorie groep 5/6 en 7/8) van deze lokale edities mogen meedoen aan de landelijke finale van Table Stars the Battle. 

Tafeltennisverenigingen
Op zoek naar een vereniging bij jou in de buurt? Vind ze hier.

Meer informatie over Table Stars