Het herenteam van Nederland

De mannen van TeamNL kunnen zich dit weekend plaatsen voor de eindronde van het EK tafeltennis 2019. Het herenteam moet in een poule met Denemarken en Zwitserland in de tweede ronde van het EK minimaal één van deze twee landen voorblijven om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van het Europese Kampioenschap voor teams in het Franse Nantes. Dat toernooi wordt gespeeld in september 2019.

Oranje speelt komend weekend deze belangrijke poulewedstrijden in Denemarken. Het team treft zaterdag eerst het gastland  om 19.00 uur en een dag later staat het duel met Zwitserland om 11.00 uur op het programma. Denemarken en Zwitserland treffen elkaar zaterdag om 14.00 uur. Denemarken staat 18e op de ITTF ranglijst, Nederland staat 36e en Zwitserland 50e.

Genoeg kansen
Volgens herenbondscoach Danny Heister liggen er genoeg kansen voor de ploeg om de eindronde van het toernooi te bereiken. “Denemarken heeft een goede ploeg, ze staan niet voor niets hoger op de ranking dan Nederland. Zwitserland heeft met Lionel Weber een goede nummer 1, de andere spelers staan wat lager dan onze jongens. We zijn klaar voor de duels en we willen heel graag naar de eindronde van het EK.”

In de eerste ronde van het EK 2019 eindigde Nederland als eerste in de poulefase. Het team eindigde ongeslagen bovenaan in een groep met verder Estland en Montenegro. De Nederlandse dames zijn direct geplaatst voor het EK voor teams in Frankrijk.

In Denemarken hebben ze ook zin in de wedstrijden