Jong meisjes-team pakt brons in 6-landen kadettentoernooi

Het jonge meisjeskadettenteam heeft in Hjoerring (Denemarken) verdienstelijk de derde plaats behaald. Het team met twee pupillen, Tanya Misconi en Xijin Zheng (eerstejaars cadet), Anouk van den Boom en tweedejaars cadet Fleur Hoogeveen beleefde een stroeve start in het begin van het toernooi. Met 3-7 werd verloren van Engeland. Het team paste zich daarna steeds beter aan het Internationaal niveau aan en won overtuigend van Zweden B en Denemarken, twee maal 7-3 winst.

Na een nipt 4-6 verlies tegen de latere winnaar Zweden A, werd in een onderling duel met Noorwegen uitgemaakt wie het podium zou bereiken. Hoewel zwaarbevochten en erg geflatteerd overdonderde de Nederlandse Leeuwinnen hun tegenstanders en wisten met maar liefst 10-0 het brons binnen te halen. Onder leiding van meisjes kadetten Bondscoach Bettine Vriesekoop en Titus Damsma, wisten vooral Xijin (9 uit 10) en Fleur (7 uit 10) de punten binnen te halen. In de laatste wedstrijd tegen Noorwegen waren de winstpartijen van Anouk (4 uit 10) en Tanya (3 uit 10) van wezenlijk belang.

Fleur Hoogeveen wint brons

Op zaterdag en zondag werd het individuele toernooi gespeeld. Fleur Hoogeveen startte de poule als de nummer één geplaatst, maar begon weifelend. Ze verloor in vijven van de Engelse outsider Erin Green. Hierna herstelde ze zich goed en wist alle partijen op rij te winnen en werd op onderling resultaat eerste in de poule.

Ook pupil Xijin Zheng behaalde de kwartfinales. Zij werd erg knap tweede door van de Zweedse Hellman te winnen, de Europese topper Nomin Basaan was duidelijk te sterk.

In de kwartfinales walste Fleur met 3-0 over de Noorse Hanna Hovden heen. In de halve finale trof ze de angstgegner van het Nederlandse team, de Engelse Baldwin. Zij won in de teamwedstrijd twee keer tegen de Nederlandse dames waardoor Engeland net boven Oranje eindigde. In de kwartfinale was ze te sterk voor Xijin Zheng en met haar onorthodoxe noppenspel won ze ook relatief gemakkelijk van Fleur, die met brons genoegen moest nemen. Tanya Misconi en Anouk van den Boom kwamen de poule niet door.