De laatste dag van het teamtoernooi van de Europese Jeugd Kampioenschappen 2019 is goed verlopen voor onze Nederlandse teams. Er werden gisteren alleen maar overwinningen geboekt, met mooie gevolgen. De meisjes junioren handhaafden zich in de eerste categorie en de jongens kadetten promoveerden naar de eerste categorie!

Jongens kadetten
De jongens kadetten zijn gisteren gepromoveerd naar de eerste categorie! Coach Titus Damsa: “In de halve finale tegen Bulgarije wonnen we eerst met 3-0 door overwinningen van Milo de Boer, Gabrielius Camara en een gewonnen dubbelspel die werd afgewerkt door beide heren. In de finale om plaats 17 was Denemarken de tegenstander. Milo kwamen de eerste wedstrijd te kort tegen de kopman. Gabi won erg goed overtuigend en het dubbelspel ging met 3-1 naar ons. Gabi won de laatste wedstrijd met 3-1 in duel boordevol spanning en veel fouten. Mentaal was Gabi de sterkste. Dit was een mooie teamprestatie waar beide spelers heel belangrijke momenten hebben gekend. Een prestatie waar ze trots op kunnen zijn!” Het team is dus geëindigd op plek 17. 

Meisjes junioren
Op de laatste dag van het teamtoernooi zijn de meisjes junioren erin geslaagd om zich te handhaven in de 1ste categorie. In de strijd om plek 15 en 16 werd er afgerekend met Portugal. In het spannende duel was Oranje met 3-2 te sterk. Emine Ernst won tweemaal en ook Karlijn had haar bijdrage in de fraaie en belangrijke zege! De meiden zijn 15de geworden.

Jongens junioren
De jongens junioren sloten het toernooi gisteren goed af met een 3-0 winstpartij op Estland. Floris Zur Muhlen won met 3-1. Barry Berben won met 3-2 na een 0-2 achterstand en Lode Hulshof won met 3-2 van zijn Estse leeftijdsgenoot, waardoor het team is geëindigd om de 31ste plek.

Meisjes kadetten
Ook de meisjes kadetten kenden een mooie afsluiting van een goed toernooi. Gisteren versloeg het team van Bettine Vriesekoop Zwitserland met 3-1,
Zwitserland werd met 3-1 verslagen. Anna Peters won haar beide single duels en in de dubbel won ze samen met Fleur Hoogeveen ook een wedstrijd in het dubbelspel. Later op de dag speelde het team van Bettine Vriesekoop nog één duel, tegen Bosnië-Herzegovina. Anna en Fleur moesten flink aan de bak, maar zorgden voor een fraaie 3-0 zege! Hierdoor finishen de meiden op plek 25. “Ik ben blij met de vooruitgang van de teams. Nu verder bouwen aan onze plannen om een Europees toptafeltennisland te worden en structureel prijzen te pakken”, aldus de ambitieuze Bettine Vriesekoop.

Onze talenten zijn nog lang niet klaar in Tsjechie, want vandaag start het individuele toernooi! Bekijk hier het programma!