(Photo by Ronald Hoogendoorn/Orange Pictures) NOCNSF

Britt Eerland reageerde voor de camera van de NOS op haar uitschakeling in de achtste finales. De Nederlandse blikte terug op haar toernooi én vooruit. ‘Wie weet win ik de volgende keer.”

De als achtste geplaatste Hoi Kem Doo uit Hongkong was dinsdagmiddag met 4-1 simpelweg iets te sterk voor onze Nederlandse speelster in Tokyo in de achtste finales. Britt zei tegen NOS Studio Sport dat ze beter speelde dan eerder die dag. “Ik heb beter gespeeld dan vanochtend. Jammer dat ik zo verlies. Zij bleef zich heel goed aanpassen aan mijn spel. Ik had de hele tijd het gevoel dat zij steeds op het eind net dat stukje variatie erbij had dat ik niet kon neerzetten. Ik liep steeds net twee, drie puntjes achter in plaats van dat ik kon blijven pushen als een irritante mug.”

Volgende keer beter
Britt keek alvast vooruit naar revanche, maar ook terug. “Hopelijk lukt het de volgende keer wel. Ik weet dat ik het kan. Maar ik ben wel trots op mezelf. Ik heb goed spel laten zien en ik heb mezelf ook laten zien als persoon. Een heel groot verschil met vijf jaar geleden. Nu denk ik, tegen wie ik ook loot: kom maar op, ik pak je gewoon, haha. Ik ben echt eager om die Aziaten te verslaan. De volgende Spelen zijn over drie jaar, dat valt wel mee nu.”

Bekijk hier de hele video met Britt Eerland.