Britt Eerland viel vorige week geblesseerd uit op het EK tafeltennis 2021 in Polen. Gelukkig lijkt de schade aan haar pijnlijke kuit mee te vallen. Eerland stopte op advies van haar team uit voorzorg met het toernooi, aangezien de voorbereiding op de Olympische Spelen deze zomer belangrijker is.

Nu ze het Europees Kampioenschap eerder verliet dan gepland, kan de focus van Britt Eerland volledig op Tokio. “Er is geen reden voor paniek, ik ben uit voorzorg uit het toernooi gestapt”, laat ze weten. “Oorspronkelijk wilde ik zelfs doorspelen, maar fysiotherapeut Stijn Haverkamp vond dit geen goed idee. Hij is de specialist en ik ben blij dat ik geluisterd heb naar mijn team. Toen de adrenaline was gezakt, kreeg ik ook steeds meer pijn aan mijn kuit, dus het was een verstandig besluit. Ik baalde wel hoor, want ik speelde een prima toernooi en hoopte op een medaille.”

Focus op Tokio
Britt is nu in Nederland, waar ze de training alweer heeft hervat. “Ik voel me goed en ben in vorm: qua tafeltennis zit ik helemaal op schema voor Tokyo. Ik neem wel wat extra rust zodat mijn kuit kan herstellen, maar ik maak me geen zorgen richting de Olympische Spelen. Op 10 juli vertrek ik naar Japan en daarvoor zijn er nog een aantal dingen die ik moet regelen. Ik zorg wel dat ik op tijd mijn rust pak en op mijn gemak kan toeleven naar Tokio.

Goed EK
Britt was bezig aan een prima toernooi in de Poolse hoofdstad Warschau. Vrijdagochtend sloeg ze zich samen met haar partner Georgina Pota naar de laatste acht van het dubbeltoernooi. In het enkelspel speelde tegen de Roemeense Dodean Monteiro eigenlijk zaterdag voor een plek bij de laatste zestien speelsters. In de mixed-dubbel liep Britt helaas nipt een plek in de halve finale mis. In de gewonnen dubbelwedstrijd vrijdagochtend raakte Britt echter geblesseerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Britt Eerland (@britteerland)