Britt Eerland vertegenwoordigt TeamNL op het individuele Europees Kampioenschap tafeltennis 2021 in Polen. Het toernooi in de Poolse hoofdstad Warschau duurt van 22 tot en met 27 juni. Britt is ingeschreven voor drie onderdelen.

Het EK in Polen kan een nieuwe mijlpaal worden in de succesvolle periode van Eerland, die deze zomer in Japan de Olympische Spelen speelt. In Polen jaagt Nederlands beste speelster van dit moment op individueel succes, nadat ze al eerder in teamverband in 2011 Europees kampioen werd.
Het toernooi vindt plaats in een coronabubbel. Eerland reist op 19 juni af naar Polen. Haar ranking op het EK en het speelschema zijn nog niet bekend.

Drie onderdelen
Britt Eerland neemt ook deel aan het dubbeltoernooi en het mixed dubbeltoernooi tijdens de Europese Kampioenschappen. Haar dubbelpartner is de Hongaarse Georgina Pota.

Georgina Pota. Foto: Manfred Schillings

In het mixed dubbeltoernooi speelt ze samen met de uit Finland afkomstige Benedek Olah. Dat is een primeur want ze heeft nog nooit gedubbeld met beide partners. Britt gaat er dus alles aan doen om mee te strijden voor drie prijzen!

Benedek Olah. Foto: Manfred Schillings

Geen heren naar Polen
Er breekt een nieuwe fase aan voor het nationale Heren – en Damesteams van tafeltennis TeamNL. Kim Vermaas en Li Jie zijn al een tijdje gestopt en het is nog niet bekend wie hun vervangers zijn als de ploeg weer wedstrijden moet spelen. In het Herenteam beëindigt Rajko Gommers zijn topsportcarrière. Ewout Oostwouder stopt met het uitkomen voor het Tafeltennis TeamNL, maar blijft wel spelen in de Duitse competitie. Laurens Tromer blijft wel beschikbaar voor het team, maar op dit Europees Kampioenschap in Polen zal hij in overleg met de technische staf van de NTTB niet deelnemen. Eerland reist dus als enige vertegenwoordiger van ons land naar Polen.

Uiteraard doet de NTTB verslag van het EK 2021 individueel in Polen.