Aan de vooravond het de Europese Kampioenschappen Teams, die van 10 tot 17 september in Malmö (Zweden) worden gespeeld, kijken we vooruit naar de kansen en verwachtingen. Middels een aantal kwalificatiewedstrijden die in de afgelopen 12 maanden zijn gespeeld, heeft Nederland zich met zowel een dames- als herenteam weten te plaatsen voor dit eindtoernooi met de beste 24 landen van Europa.

 

V.l.n.r.: Tanja Helle, Emine Ernst, Shuohan Men en Marcel Kraa (coach)

Dames
Damescoach Marcel Kraa is naar Zweden afgereisd met Emine Ernst, Tanja Helle en Shuohan Men. De dames van TeamNL zijn ingedeeld in groep E, samen met Slowakije en Tsjechië. Het team van Slowakije is voor de dames geen onbekende. In de uitwedstrijd van de kwalificatiereeks waren er zeker winstkansen. Ook Tsjechië is een pittige tegenstander. Om door te gaan naar de laatste 16 zullen ze op z’n minst één van de twee teams moeten verslaan.

 

Heren
Voor het herenteam zijn Gabrielius Camara, Kas van Oost en Barry Berben geselecteerd. De jonge mannen nemen het in groep H op tegen België en – net als de dames – ook Slowakije. Ook zij zullen hard moet strijden om kans te maken op de volgende ronde.

“Voor de heren is dit een geweldige kans om zich te meten met de Europese top. Voor mij als coach is het belangrijk dat de mannen veel kennis en ervaring opdoen. Natuurlijk gaan wij 100% energie geven om voor een verrassing te zorgen en willen wij laten zien dat wij thuis horen op dit niveau! Op die manier kunnen wij een stap zetten voor het vervolg van hun tafeltenniscarrières”, zegt coach Boris de Vries als we hem vragen naar de verwachtingen van dit toernooi bij de heren.

Het nieuwsplatform 1Limburg zocht voorafgaand aan dit EK Kas en Barry op voor een interview, bekijk en luister het hier.

 

Avondtraining in Malmö van de heren met Trinko Keen

 

Marcel Kraa: “Ik vind het knap dat we met twee jonge teams gekwalificeerd zijn voor dit eindtoernooi. Zowel de dames als heren zijn in de groep als 3e geplaatst en alleen de nummers 1 en 2 van beide groepen plaatsen zich voor de volgende ronde bij de laatste 16. Beide teams zullen top moeten spelen om dat te bereiken dus daar waar kansen zijn moeten ze er staan. En die kansen gaan er absoluut komen! Ik ben benieuwd waar beide teams op dit moment staan want op dit niveau worden wedstrijden op details beslist.”

 

Programma

Zondag 10 september
10:00 TeamNL heren – België (tafel 1)
16:00 TeamNL dames – Slowakije (tafel 4)

Dinsdag 12 september
10:00 TeamNL dames – Tsjechië (tafel 3)
10:00 TeamNL heren – Slowakije (tafel 4)

Alle wedstrijden zijn live te volgen via ETTU TV.