De laatste wedstrijd in groep A3 van stage 1 voor het EK Teams is donderdag 23 maart gespeeld in Wageningen bij tafeltennisvereniging Shot. Om zich te kwalificeren voor de eindronde van het EK Teams, dat van 10 t/m 17 september 2023 in Malmö (Zweden) wordt gespeeld, moest Nederland met 3-0 of 3-1 (en een beter game gemiddelde) winnen.

Coach Marcel Kraa koos deze wedstrijd voor een andere opstelling dan de uitwedstrijd tegen Slowakije. Emine Ernst, Tanja Helle en Shuohan Men vormden ditmaal de basis en Sanne de Hoop bleef aan de kant.

In de eerste wedstrijd pakte de goed gefocuste Emine (WR 517) met 11-4 de eerste game tegen Ema Labosova (WR 172). De tweede game gaat met 11-6 naar Labosova die de snelheid uit het spel van Emine haalde. De derde game pakt Emine nadat ze een 10-7 achterstand wist om te buigen naar 12-10 winst. Na verlies in de vierde game was Labosova in de vijfde game op de beslissende momenten net iets constanter en zette daarmee het eerste punt voor Slowakije op het scorebord.

Emine Ernst in actie. Fotograaf: Rob de Ruiter.

Tegen de kopvrouw van Slowakije, Barbnora Balazova (WR 53) had Tanja Helle (WR 332) even tijd nodig om te wennen aan het tweezijdig spinspel. Alhoewel Tanja dichtbij winst zat in de tweede game (13-11) ging de wedstrijd met 3-0 naar Balazova.

Ook Shuohan (WR 164) moest zich met 3-0 gewonnen geven tegen Nikoleta Kukulkova (WR 101). Met deze overwinning plaatst Slowakije zich voor de eindronde van het EK Teams.

De Nederlandse dames maken ook nog kans om deel te nemen aan deze eindronde. Net als de Nederlandse heren zullen zij van 5 tot 7 mei in Osijek (Kroatië) spelen in stage 2. Lees hier meer over deze vervolgronde.

Coach Marcel Kraa gaf na de wedstrijd een korte reactie: “Het was een lastige opgave, maar we hebben met deze opstelling geprobeerd iets te forceren. In de eerste twee wedstrijden wisten we flink strijd te leveren tegen dit sterke team, maar ze zijn gewoon hartstikke goed. We gaan het in Kroatië weer proberen.”

 

Damesteam (v.l.n.r.: Emine Ernst, Tanja Helle, Marcel Kraa, Shuohan Men en Sanne de Hoop). Fotograaf: Rob de Ruiter