Zondag 29 januari speelt het Nederlands damesteam een uitwedstrijd tegen Frankrijk voor deelname aan het Europese Kampioenschap Teams dat later dit jaar in Zweden wordt gespeeld. Het team, bestaande Shuohan Men, Emine Ernst, Tanja Helle en coach Marcel Kraa, zal zaterdag afreizen naar Montpellier dat in Zuid-Frankrijk ligt.

Frankrijk – Nederland
De dames gaan drukke dagen tegemoet, want na de uitwedstrijd in Montpellier spelen ze aanstaande woensdag (1 februari) alweer de returnwedstrijd in Wageningen. We vroegen Marcel Kraa naar de verwachtingen van ons damesteam: “Door de prestaties op het laatste Europese Kampioenschap voor teams waar we met Sanne de Hoop, Emine Ernst, Shuohan Men en Chana van der Venne de laatste 16 haalden, zijn wij voor de EK kwalificatie ingedeeld in de A groep waar we ons mogen meten met de toplanden. Met Slowakije en Frankrijk hebben we een zware groep getroffen, beide behoren tot de Europese top. Komende zondag treffen we Frankrijk in Montpellier. Met de Nederlands kampioene Emine, de Masters winnares Tanja en de op een na hoogst genoteerde Nederlandse op de WR Shuohan Men hebben we een prima team! Dat het moeilijk gaat worden in Montpellier is duidelijk, gezien de sterkte van Frankrijk. Als wij ons beste spel op tafel kunnen leggen krijg je altijd kansen. We zullen zeker top moet presteren om tot een resultaat te kunnen komen.”

V.l.n.r.: Emine Ernst, Marcel Kraa, Shuohan Men, Chana van der Venne en Sanne de Hoop

De wedstrijd is vanaf 17:30 uur live te volgen via ETTU TV en waarschijnlijk ook via het YouTube kanaal van de Franse Tafeltennisbond.

Nederland – Frankrijk
De aankondiging van de thuisinterland tegen Frankrijk publiceerden wij twee weken geleden. Ondanks de late vaststelling van de data vanuit de ETTU is het gelukt een geschikte locatie te vinden en zijn de voorbereidingen in volle gang. De wedstrijd wordt woensdag gespeeld bij Shot in Wageningen, waar in 2018 al eens twee interlands zijn georganiseerd. “Onze zaal is qua vloer, hoogte en het licht één van de weinige locaties, buiten de grote sporthallen, waar je in interland kunt houden”, vertelt voorzitter Jan Ploeg. De wedstrijd start 1 februari om 19:00 uur en de toegang is gratis. Ook zal de wedstrijd live te volgen zijn via Tafeltennis.tv

De returnwedstrijd tegen Slowakije zal tevens bij Shot Wageningen gespeeld worden. Deze wedstrijd vindt plaats op 23 maart en start eveneens om 19:00 uur. Daarover later meer. Lees hier hoe de uitwedstrijd tegen Slowakije is verlopen.