Het Nederlands damesteam is, net als het herenteam, nog volop in de race voor het EK Teams dat van 10 tot 17 september in Malmö (Zweden) gespeeld gaat worden. Op 29 januari spelen zij tegen Frankrijk een uitwedstrijd en op woensdag 1 februari komen de dames in actie op Nederlandse bodem, bij tafeltennisvereniging Shot in Wageningen.

Eerste ronde
Het damesteam strijdt in een poule, samen met Frankrijk en Slowakije, voor deelname aan de eindronde van het EK Teams. In de uitwedstrijd tegen Slowakije verloor Nederland met 3-1, zie ons vorige bericht. Op 8 november wist het sterke Franse team Slowakije met 3-0 te verslaan. Namens Frankrijk kwamen Jia Nan Yuan (WR 16), Prithika Pavade (WR 87) en Charlotte Lutz (WR 130) in actie. Op zondag 29 januari mogen onze dames het opnemen tegen Frankrijk in Montpellier. Samen met coach Marcel Kraa zullen Shuohan Men, Emine Ernst en Tanja Helle afreizen naar het zuiden.

Interland in Wageningen
Een paar dagen later, op woensdag 1 februari, komt het damesteam wederom in actie tegen Frankrijk. Deze interlandwedstrijd start in Wageningen om 19:00 uur. De selectie voor deze wedstrijd bestaat uit Shuohan Men, Emine Ernst, Tanja Helle en Sanne de Hoop. De toegang is gratis en wij hopen op veel support voor onze dames! Mocht je er onverhoopt niet bij kunnen zijn, dan is de wedstrijd ook via tafeltennis.tv te volgen.

De nummers 1 en 2 van de poule plaatsen direct zich voor het EK Teams. Mocht het damesteam als 3e eindigen dan spelen zij verder in een tweede ronde. Lees hier meer over de procedure. Na de wedstrijden tegen Frankrijk resteert er nog een thuis interland tegen Slowakije. Een datum voor deze wedstrijd is nog niet bekend.