De dames van TeamNL zijn vrijdag helaas uitgeschakeld op het EK voor teams 2019. Polen was iets sterker dan het team van damesbondscoach Li Jiao: de wedstrijd eindigde in 3-1.

Na twee gewonnen wedstrijden in de groepsfase, trof Oranje met Polen een zeer sterke opponent. Li Qian is de hoogstgeplaatste speler op de ITTF ranking uit dat land en de sterke kopvrouw speelde een goede openingswedstrijd tegen Britt Eerland. Eerland, die bezig is aan een heel goed seizoen, bleek niet opgewassen tegen Li Qian, die haar team op voorsprong zette. Het werd 3-0 in games.

Vier keer 3-0
Opvallend genoeg eindigden de overige drie wedstrijden ook in 3-0. Li Jie versloeg Natalia Partyka (ITTF 68) en helaas was Natalia Bajor (ITT 98) hierna te sterk voor Kim Vermaas met diezelfde cijfers. Hierna volgden een clash tussen twee speelsters die elkaar door en door kennen: Li Qian versus Li Jie. De Chinees-Poolse was helaas sterker dan de Nederlandse. Hierdoor zit het EK voor teams erop voor de Nederlandse ploeg.

Damesbondscoach Li Jiao was teleurgesteld over de uitschakeling van haar team. “We hebben hard gevochten en echt alles gegeven voor de winst. Helaas was dit niet voldoende, Polen was vandaag sterker. De derde en vierde wedstrijd zijn enorm belangrijk en helaas verloren we die cruciale duels. Kim ging ten onder in een spannende wedstrijd en Li Qian kwam beter voor de dag dan Li Jie.”

Binnenkort zijn de Nederlandse dames weer in Nederland actief, als eind oktober de Masters op het programma staan.