Het damesteam van TeamNL heeft zich donderdag overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van de European Games 2019. Het drietal won eenvoudig met 0-3 van gastland Wit-Rusland.

Het landentoernooi begon donderdag en Nederland moest het opnemen tegen De Witrussen, die 25ste staan op de wereldranglijst. Nederland staat 12de, maar Li Jie, Britt Eerland en Kim Vermaas moesten wel goed omgaan met het thuisvoordeel van Wit-Rusland. De speelsters van coach Li Jiao deden dit uitstekend, want het drietal won overtuigend met 0-3.

Goede start
Britt Eerland en Kim Vermaas begonnen de wedstrijd met een 1-3 zege in het dubbelspel. Hun tegenstanders Trigolos en Bogdanova kwamen wel op een 1-0 voorsprong, maar hierna ging de Nederlandse machine draaien. Vermaas en Eerland wonnen de daaropvolgende drie games en zo kwam Oranje op 0-1. Li Jie rekende hierna met dezelfde cijfers af met Victorya Paulovic (ITTF 126). Jie had haar uitschakeling in het enkelspel goed verwerkt en speelde een goede wedstrijd.

Wederom winst
Hierna speelde Eerland wederom tegen Nadezda Bogdanova (96), ditmaal in het enkelspel. De Wit-Russische is de hoogstgeplaatste speelster uit haar land en bleek ook een pittige tegenstander. Maar gelukkig wist Britt ook voor de tweede maal te winnen van deze speelster. Net als de andere twee duels eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning. De eindscore was dus 0-3 en wedstrijd vier en vijf werden dus niet gespeeld.

Dat is maar goed ook, want de dames van TeamNL komen donderdagmiddag weer in actie. Dan is Duitsland de tegenstander om 16.00 uur in de kwartfinale.