Op zondag 3 juli werd bij tafeltennisvereniging VTV in Nieuwegein het kwalificatietoernooi gespeeld voor de twee felbegeerde, resterende EK-tickets. Van de twaalf genodigden hebben uiteindelijk acht dames gestreden voor deelname aan het EK naast Britt Eerland en Shuohan Men, die al waren aangewezen door bondscoach Marcel Kraa. Zie onze eerdere berichtgeving hierover.

Sanne de Hoop neemt haar EK-ticket in ontvangst van Bert van Schaik.

Sanne de Hoop zette een sterke overwinningsreeks neer in de eerste kwalificatiereeks en pakte overwinningen op Karlijn van Lierop en een sterk spelende Tali Cohen. In de finale trof ze Emine Ernst die overtuigend had gewonnen van Chana van der Venne en Dobrila Jorguseska. Sanne won de finale van Emine met 11-8, 13-11 en 11-7 en pakte daarmee het eerste ticket.

De overgebleven zeven speelsters speelden in een tweede kwalificatiereeks voor het laatste ticket.

Emine Ernst moest het, na een bye in de eerste ronde van de tweede kwalificatiereeks, opnemen tegen Tali Cohen. Tali toonde opnieuw haar macht in de eerste twee games: 11-4 en 11-3. Emine sleepte de derde game uit het vuur met 12-10 en won vervolgens de vierde en vijfde game met 11-6 en 11-8. In de finale om het tweede ticket was Emma van der Zanden haar tegenstandster. Emma behaalde de finale door eerst Tanja Helle met 3-0 te verslaan en wist vervolgens ook van Dobrila Jorguseska in een spannende vijfsetter te winnen. In de finale was Emine met 3-1 te sterk. Uiteraard ook veel blijdschap bij Emine, die haar ticket ontving uit handen van onze NTTB-directeur Achim Sialino.

Emine Ernst ontvangt het laatste EK-ticket van Achim Sialino.

Het waren mooie wedstrijden, boordevol spanning en emotie waarvan de meegekomen fans met volle teugen van konden genieten. Er staat een volledig videoverslag van dit kwalificatietoernooi op het YouTube kanaal van VTV Nieuwegein.

De uitslagen van alle wedstrijden vind je hier:
-Fase 1
-Fase 2

Bron tekst: Bert van Schaik (VTV Nieuwegein)
Fotograaf: Cees van Schaik (VTV)