Wederom een dag met veel wedstrijden; mixed dubbel, dubbel- en enkelspel. Naast een goede dosis aan inzet en vechtlust is de loting bij dit soort evenementen ook bepalend. Soms moet je een beetje geluk hebben en dat had één koppel zeker vandaag.

Mixed dubbel
Al vroeg in de ochtend sneuvelden de koppels Kas van Oost/Julie van Hauwaert (België) en Milo de Boer/Chana van der Venne. Ook Ivan Kahn met Ljupka Senk uit Bosnië&Herzegovina redde het niet. Bij de laatste 64 gingen Emine Ernst en Gabrielius Camara ten onder tegen het sterke Franse duo Poret/Stoppeleire. Fleur Hoogeveen speelde weergaloos met haar Kroatische partner Borna Petek waardoor ze zich eenvoudig plaatsten bij de laatste 32 waar ze morgen Sara Devos en Mauro Schärrer ontmoeten op tafel 1. Het geluksmoment van vandaag was voor Emma van der Zanden en Barry Berben. Zij lootten de sterke Pool Kubic die samen met de Duitse Sophia Klee (goud team EJK 2019) een koppel vormden. De tegenstanders hadden zich afgemeld vanwege een blessure bij de Duitse en zo staan Emma en Barry zonder een bal te spelen bij de beste 32 van Europa. In deze ronde nemen zij het op tegen Bertelsmeier/Griesel uit Duitsland.

Dubbelspel meisjes
Helaas sneuvelden alle koppels in de ronde bij de laatste 64. Emine Ernst zat dichtbij winst met haar Noorse dubbelpartner en moest pas in de vijfde game bij 12-10 capituleren. De andere meiden verloren met 3-0.

Dubbelspel jongens
De cadetten (O15) Ivan Kahn en Brent Ronde verloren hun wedstrijd bij de laatste 64 met heel krappe games (10-12, 12-10, 12-14 en 9-11). Bij de junioren (O19) verloren Kas van Oost en Gabrielius Camara redelijk kansloos met 3-0 van de Spanjaarden Berzosa/Pantoja. Barry Berben en Milo de Boer zetten in de laatste wedstrijd van de dag de zaal op z’n kop. Met 12-10 in de vijfde game werden de Serviërs verslagen. Woensdagmiddag mogen zij op tafel 1 hun krachten gaan meten met het duo Milosz Redzimski/Lulian Chirita.

Winnende punt dubbelspel Barry Berben en Milo de Boer

Enkelspel meisjes
In het hoofdtoernooi wist alleen Emine Ernst door te dringen tot de laatste 32 door Senyuva uit Turkije met 4-0 te verslaan. Zij speelt woensdag om 17:20 uur verder tegen de Spaanse Fiona Elvira. Chana van der Venne en Emma van der Zanden troffen beiden een Poolse die met 4-0 te sterk was.

Enkelspel jongens
Zowel Kas van Oost, Barry Berben en Gabrielius Camara wonnen hun wedstrijden zonder al te veel problemen en zijn door naar de laatste 64. Daar treft Kas Adrien Coton uit Frankrijk en neemt Barry het op tegen de Belgische Tom Closset. Gabrielius zal zijn mannetje moeten staan tegen de kopman van Israël, Tal Israeli.
Brent Ronde was vrijgesteld voor de eerste ronde en kwam vandaag niet in actie. Ivan Kahn had geen moeite met Nazar Petukh en won overtuigend met 4-0. Beiden spelen woensdagmiddag de ronde bij de laatste 64. Brent komt tegenover de Duitser Haspel en Ivan mag tegen Jakub Piwowar uit Engeland.