Op dag 2 van de Europese Jeugd Kampioenschappen Onder 15 ging het teamtoernooi verder. De jongens wisten helaas geen plek bij de eerste zestien teams af te dwingen, de meisjes kadetten wonnen van Ierland.

Jongens
De jongens verloren hun eerste drie teamduels op dag 1, maar maakten toch nog kans op een plek bij de eerste zestien teams. Dan moest er woensdag wel gewonnen worden van Bulgarije, een klus die helaas niet geklaard werd. Ivan Kahn won en verloor een enkelspelduel en verloor het dubbelspel samen met Chris Vervoert. Helaas ging Brent Ronde ook onderuit in het enkelspel, waardoor de eindstand 3-1 was. De jongens spelen donderdag om 12.30 uur tegen Estland. Inzet is een eindklassering tussen plek 17 en 24.


Meiden
Ook de meiden hadden slechts één duel op het programma staan op de woensdag. Tegenstander Ierland werd keurig met 2-3 opzij gezet. Xijin Zheng en Tanya Misconi haalden de winst, zoals dat hoort in een teamtoernooi, samen binnen. Beide talenten wonnen één enkelspelduel en hun dubbelwedstrijd met 0-3. Donderdag om 10.00 uur speelt Oranje tegen Bulgarije. Net als bij de jongens is plek 17 de hoogst mogelijke eindklassering voor de meiden.


Succes iedereen op dag 3! Bekijk hier alle uitslagen en resultaten.