Jongens Kadetten
De jongens wonnen met 3-2 van Israël, Gabrielius Camara en Milo de Boer verloren beide van dezelfde tegenstander (Shushan). Op 2-2 won Milo met 3-0 van Almor. De tweede wedstrijd tegen Cyprus kende een moeizaam begin. Coach Titis Damsma: “Gabi kwam niet in goed in zijn ritme. Milo werd in de wedstrijd steeds beter. De dubbel was de basis voor de overwinning. ”
Nederland staat nu bovenaan. Vandaag (maandag) speelt Nederland tegen Zwitserland, dat pas 1x gespeeld heeft (3-0 tegen Cyprus).

Meisjes Kadetten
De meisjes kadetten wonnen beide wedstrijden zondag: 3-0 tegen Israël en 3-1 tegen Engeland. Engeland was geplaatst als groepshoofd, dus dat was verrassend en knap. Anna Peters verloor de eerste wedstrijd en daarna wonnen ze allebei en het dubbel (met Fleur Hoogeveen).
Coach Bettine Vriesekoop: “Anna verloor ten onrechte van noppenspeelster Baldwin door kleine fouten en te weinig consequent spel. Verder voerde ze haar taken goed uit. Israël was twee maten te klein voor onze meiden. We moeten het goede teamwork en vechtlust vasthouden tegen Slowakije.”
(Inmiddels heeft Nederland op maandagochtend met 3-0 van Schotland gewonnen. Vanmiddag wacht nog Slowakije.)

Jongens Junioren
De Jongens junioren verloren met 3-0 van Wit Rusland. Ook Oostenrijk bleek met 3-1 te sterk, nadat Lode Hulshof de eerste wedstrijd nog had gewonnen van Dillon.
Coach Michel De Boer: “Alle wedstrijden gingen met 1-3 verloren. De jongens hadden veel last van de spanning. Helaas hebben we dit onvoldoende eruit gekregen. De 2e wedstrijd was tegen Oostenrijk. Oostenrijk heeft een sterke kopman. Lode Hulshof won met actief spel zijn eerste wedstrijd. Floris Zur Muhlen had veel moeite met zijn ontvangst tegen de kopman en verloor. Barry Berben speelde een spannende wedstrijd. Kwam met goed spel op 9-3 voor in game 5 maar….gaf deze toch uit handen. Dit was een zware klap voor ons team. Lode verloor erna met 1-3 tegen de Oostenrijkse kopman.”

Meisjes Junioren
De meisjes junioren verloren twee keer. Van Tsjechië met 3-0 en van Turkije met 3-2. Coach Marcel Kraa: “Tegen de Tsjechen gingen er twee wedstrijden in vijf games verloren. Tegen Turkije kon het team de 2-1 voorsprong niet over de streep trekken. Karlijn van Lierop begon sterk tegen de kopvrouwe van de Turken maar verloor uiteindelijk in vijf games. Emine Ernst en Dobrila Jorguseska wonnen hun partijen in vier games. De laatste twee wedstrijden gingen beiden in vijf games verloren. Ondanks goed spel, met name tegen Turkije, toch met lege handen na dag 1.”
(Inmiddels heeft Nederland de derde wedstrijd met 3-0 verlopen van Duitsland.)

Volg de wedstrijden hier.