Op het EK tafeltennis 2018 individueel in Alicante zijn Britt Eerland en Li Jie zaterdag uitgeschakeld in het enkelspel in de achtste finales. Li Jie speelde ook nog de kwartfinale van het dubbeltoernooi en ging hierin onderuit, waardoor het toernooi in Spanje er helaas op zit voor de Nederlanders.

Eerland
Britt Eerland verloor van de zeer sterke Sofia Polcanova. De Oostenrijkse was als nummer één geplaatst op dit EK en is tevens de nummer 17 van de ITTF-ranglijst. Geen schande dus om te verliezen van deze Oostenrijkse, maar toch zonde dat Eerland na de prachtige zege van vrijdag niet opnieuw kon juichen. Na een 2-0 achterstand wist Eerland wel terug in de wedstrijd te komen, door de derde game met 11-9 te winnen, maar hierna domineerde Polcanova weer liep ze uit naar en eindscore van 4-1.

Nipte nederlaag
Li Jie speelde tegen de Duitse Sabine Winter in de achtste finale. De twee speelsters kenden elkaar goed, want ze speelden al vaker tegen elkaar. Jie speelde zes keer eerder tegen de Duitse, die 46ste staat op de wereldranglijst, en won viermaal, maar zaterdag was het Winter die het duel naar zich toe trok. Na een 2-0 achterstand knokte Jie zich terug tot 2-2. Hierna volgden nog twee spannende games die Li Jie nipt verloor, waardoor er een 4-2 eindstand op het scorebord stond.

In het dubbelspel was Li Jie zaterdagochtend ook nog in de race voor de titel. Met haar Poolse partner Li Qiuan verloor ze in de kwartfinale van het Luxemburgse duo Sara de Nutte en Lian Ni Xia. De eindstand was met 4-0 afgetekend, maar de gamestanden van 13-11, 11-5, 11-7 en 11-9 gaven aan dat het duo zeker niet kansloos ten onder ging.

De Nederlandse mannen Rajko Gommers, Ewout Oostwouder en Laurens Tromer en Kim Vermaas, de andere vrouwelijke international, waren al eerder uitgeschakeld in het toernooi. Met de uitschakeling van Li Jie en Britt Eerland zit het EK 2018 in Spanje erop. Zondag zijn de finales in Alicante.