Het EK individueel 2018 in Alicante gaat vandaag (dinsdag) van start en duurt tot en met zondag 23 september. Rajko Gommers, Laurens Tromer, Ewout Oostwouder, Li Jie, Kim Vermaas en Britt Eerland verdedigen de Nederlandse eer in Spanje!

Kwalificatiepoules
Zowel in het enkel- als dubbelspel komen onze Nederlandse toppers in actie. Britt Eerland en Li Jie zijn in het enkelspel automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi en komen vandaag (dinsdag) nog niet in actie. De overige Nederlandse spelers strijden in kwalificatiepoules voor een plekje in het hoofdtoernooi. Bij de mannen gaan de 23 groepswinnaars van de poules van vier spelers door naar de volgende ronde, plus negen nummers twee. Er worden daarnaast 18 nummers twee in de poule ingeloot en zij spelen tegen elkaar voor 9 plaatsen in de volgende ronde. De overige vijf groepswinnaars liggen eruit. Dat is dus het scenario voor Tromer, Gommers en Oostwouder.

Strijden voor de eindronde
In het vrouwenenkelspel hoopt Kim Vermaas zich net als Britt Eerland en Li Jie te verzekeren voor een plek in de eindronde. Negentien groepswinnaars in de poules van vier spelers krijgen sowieso een ticket voor het hoofdtoernooi. Zeven ingelote nummers twee en de winnaars van zes onderlinge duels tussen uitgelote nummers twee voegen zich bij dit gezelschap. In het dubbelspel en het mixed dubbel toernooi spelen de Nederlanders eerst kwalificatieduels voor het hoofdtoernooi.

Het programma van het EK is dagelijks te bekijken op de website van de ITTF. Daar zijn ook dagelijks alle uitslagen, livescores en standen in de poules te zien.
Volg daarnaast de speciale TeamNL-pagina van Tafeltennis.nl en ons account op Twitter om op de hoogte te blijven van al het nieuws over het EK 2018 en de prestaties van oranje.