In de eerste ronde van het EK Tafeltennis 2019, speelt Nederland dinsdagavond een dubbele interland (heren en dames) in Wageningen bij TTV Shot. De aanvang van herenwedstrijd is om 17:30 uur, de dames beginnen volgens schema om 20.00 uur.

EK 2019: Dit staat er op het spel
De interlands van onze TeamNL-teams maken onderdeel uit van de eerste ronde van het EK 2019 voor teams. Dit toernooi wordt in drie fases gespeeld over een periode van 16 maanden. In de derde en laatste fase zijn er 24 landen die in het Franse Nantes van 3 tot en met 8 september 2019 gaan strijden om de Europese titel. In 2018 wordt de eerste fase gespeeld en onze teams doen het goed!

Dames
De Nederlandse dames komen uit in de A-categorie, bestaande uit 6 groepen van drie landen die elkaar treffen in een thuis-
en uitwedstrijd. De 6 groepswinnaars en nummers twee plaatsen zich rechtstreeks voor de 3e fase. De nummers 3 gaan naar de 2e fase en mogen proberen om alsnog de 3e fase te bereiken. Nederland zit in de groep bij Kroatië en Italië en speelt vanavond de laatste wedstrijd. Interim-damesbondscoach Marcel Kraa over het duel: “We zijn klaar voor de wedstrijd en kijken uit naar de ontmoeting met Kroatië, dat een sterke ploeg heeft. Uit won het team maar nipt met 2-3, dus we moeten aan de bak. Het team is er klaar voor en we hopen
een leuke wedstrijd te spelen in een hopelijk volle zaal.”

Heren
Het herenteam is ingedeeld in de B-categorie die bestaat uit 6 groepen van drie of vier landen. De heren doen het ook erg goed, zie de groepsstand. Van deze groepen gaan de nummers één en twee door naar de 2e fase en deze voegen zich bij nummers 3 van de A groepen om te spelen voor de resterende plaatsen van de 3e fase. De nummers drie en vier van de B-groepen zijn uitgespeeld. Nederland speelt vanavond de laatste wedstrijd tegen Estland en plaatst zich dus bij winst voor de tweede kwalificatieronde.

Aanvang Nederland-Estland: 17.30 uur 

Nederland
Laurens Tromer
Rajko Gommers
Ewout Oostwouder
Coach Danny Heister

Estland
Aleksandr Smirnov
Aleksandr Lušin
Maksim Vuhka

Aanvang Nederland-Kroatië: vanaf 20.00 uur

Nederland
Britt Eerland
Li Jie
Kim Vermaas
Interim-coach: Marcel Kraa
Emine Ernst (reserve)
Dobrila Jorguseska (reserve)

Kroatië
Ivana Malobabić
Mateja Jeger
Tian Yuan

Scheidsrechters
Albert Rooijmans
Robert van den Einde
Referee: Klaus Seipold (DE)