Na de twee zilveren medailles in het enkelspel voor Kelly van Zon en Jean-Paul Montanus wonnen ze samen nogmaals zilver in het mixed dubbelspel.

 

Van kwartfinale tot finale
Het TeamNL duo startte op vrijdagavond 8 september – als regerend wereldkampioen – in de kwartfinale, waar ze probleemloos een 3-0 overwinning noteerden op Gustafsson en Sand uit Zweden. De volgende dag kwamen ze in de halve finale niet echt los van het Franse koppel Caillaud/Berthier wat resulteerde in een beslissende 5e game. Vanaf 5-4 voerden Kelly en Jean-Paul de druk op, zetten een eindsprint in, en wonnen de game met 11-7. Net als in de finale bij de wereldkampioenschappen in november 2022 waren Maryna Lytovchenko en Viktor Didukh uit Oekraïne de tegenstanders van onze Nederlandse toppers. Alleen in de finale van dit EK waren de rollen omgedraaid en moesten Kelly en Jean-Paul genoegen nemen met de tweede plaats.

 

“Kelly en Jean-Paul haalden niet het niveau van de vorige wedstrijden. De Oekraïners waren simpelweg beter en zorgden ervoor dat Kelly en Jean-Paul weinig mogelijkheden kregen om hun tegenstanders onder druk te zetten”, aldus coach Johan Lieftink.