Dag twee van het EK U21 in Cluj (Roemenië) begon met de categorie mixed dubbels, gevolgd door dames en heren dubbelspel. In de middag kwam Kas van Oost nog in actie voor het enkelspel.

Karlijn van Lierop in het mixed dubbel

Mixed dubbelspel
Karlijn van Lierop vormde een koppel met de Spanjaard Nunez, maar zij waren niet opgewassen tegen het sterke duo Delincak/Sinkarova uit Slowakije. De wedstrijd ging met 3-1 verloren. Kas van Oost dubbelde, net als bij de Europese Jeugdkampioenschappen, met Julie van Hauwaert uit België. Na een 2-1 voorsprong in games moesten ze Petek en Pinto (Kroatië/Portugal) toch feliciteren na 11-7 verlies in de 5e game. “Het oogde wel al stabieler dan op het EJK”, aldus coach Rick Pouwels.

Dubbelspel
Het dubbelspel met de Sloveen Aljaz Godec pakte voor Kas verrassend goed uit. In een mooie wedstrijd versloegen zij knap de Hongaren Lei en Szantosi met 3-2. Voor een plaats in de kwartfinale spelen zij morgenmiddag tegen Oyebode en Rossi uit Italië. Emine Ernst en Karlijn van Lierop lootten de sterke Duitse dames Griesel en Schreiner. Nadat de eerste game maar nipt verloren ging (12-10), bleek het niveauverschil toch nog iets te groot en werden ze met 3-0 uitgeschakeld.

Enkelspel
Voor Kas van Oost ging het toernooi in de middag verder. In deze tweede fase (laatste 32 spelers) wordt er weer in poules van vier gespeeld. Daarvan kunnen twee spelers van elke poule zich plaatsen voor de laatste 16. Kas begon tegen Valdislav Ursu. Tegen deze 21-jarige Moldaviër moest Kas alle zeilen bijzetten. Hij wist twee games te winnen, maar Ursu was gewoon nog beter en vooral meer ervaren. In de tweede wedstrijd tegen Lleyton Ullmann uit Duitsland speelde Kas van het begin af aan dominant en agressief. De wedstrijd werd met 4-1 gewonnen, wat een knappe prestatie is. Morgen wacht Darius Movileanu, de halve finalist van het afgelopen Europese Jeugdkampioenschap. Coach Rick Pouwels: “Het wordt een zware kluif, maar we gaan alles geven en willen minimaal een goede wedstrijd neerzetten”.

Aljaz Godec (links), Kas van Oost (rechts)